To je to što me zanima!

Morali su evakuirati djecu iz vrtića zbog bujice slivnih voda

U srijedu oko 17 sati u Pisarovini kanal nije mogao progutati toliko vode pa se ona izlila. Ugrožen je bio Dječji vrtić 'Potočić'. Djecu su na sigurno nosili vatrogasci...
Vidi originalni članak

Sva su djeca dobro i na sigurnom. Nije bilo beba, evakuirali smo djecu vrtićke dobi, rekli su nam u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Donja Kupčina u srijedu oko 19 sati u Pisarovini. Igralište vrtića je poplavljeno, a voda je prijetila i drugim objektima

Na teren su izašli vatrogasci DVD-a Donja Kupčina i  Pisarovina. Naime, kraj Dječjeg vrtića 'Potočić' je kanal za slivne vode. Zbog kiše kanal nije mogao 'progutati' toliku količinu vode pa se voda prelila

- Donijeli smo vreće s pijeskom i utvrdili ulaz u vrtić. Uspjeli smo ga obraniti - kažu nam vatrogasci koji su ispumpavali vodu.

Roditelji su se zabrinuli, jer su dolazili po djecu u vrijeme kada je počela akcija vatrogasaca. Situacija je pod kontrolom, kažu, ali će i dalje dežurati. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • MarijaVidak_1 23.09.2014.

    glavno da je s djecom sve u redu i da se ništa nije dogodilo! i neka su novinari obavjestili!!! tako da Hrvatske vode MOŽDA nešto poduzmu!

  • Vražji Vrag 11.09.2014.

    Predlažem "hrvatskoj vladi", ma tko oni bili, da raspuste Hrvatske vode i da sve predaju u ruke lokalnih vatrogasnih zajenica. Te zajednice znaju kako i imaju vrijedne i sposobne ljude koje interesira situacija na terenu i koji mogu nešto poduzeti u smislu preventive od silne vode koja prijeti. Hrvatske vode, od osamostaljenja Hrvatske, ne produbljuju (ćiste nanešeni pijesak) korita, ne čiste raslinje, ne popravljaju i ne održavaju nasipe, kanale... Samo ubiru novac i pišu disertacije o sve gorjem stanju na terenu. Žalosno.

  • Petar SanelaBijuklić 10.09.2014.

    Bitno da znaju ispostaviti račune za slivne vode..i onda kada ne želiš plaćati takve gluposti ti prijete ovrhom..naša Lijepa Hrvatska..sve sami lopovi i kriminalci..žalosno ali istinito..

Komentiraj...
Vidi sve komentare