To je to što me zanima!

Na plaži u Bolu mještani su našli uginulog delfina bez repa

Delfin dug oko metar i pol očito je ubijen jer je imao veliku ubodnu ranu ispod prednje peraje. Ubojica je bio toliko okrutan da je životinji otkinuo i stražnju peraju
Vidi originalni članak

More je na plažu u Bolu na Braču u četvrtak izbacilo mrtvog delfina. Mještani su nesretnu životinju pronašli na plaži Borak u blizini Zlatnog rata. Delfin dug oko metar i pol očito je ubijen jer je imao veliku ubodnu ranu ispod prednje peraje. Ubojica je bio toliko okrutan da je nesretnoj životinji nakon ubojstva otkinuo stražnju peraju.

Boljani su pronalazak mrtvog delfina prijavili policiji sa željom da se počinitelj što prije pronađe i kazni.

U splitskoj policiji rekli su nam kako su dobili dojavu o događaju, te kako istražuju slučaj. Također su o svemu obavijestili i veterinarsku inspekciju.

A sličan slučaj zabilježen je i prije nekoliko dana na Šolti. Tamo je u jednoj uvali pokraj Stomorske pronađen uginuli delfin. Lešina dupina stajala je na plaži puna tri tjedna prije nego je uklonjena.

Prema istraživanjima čovjek je u 60 posto slučajeva odgovoran za smrt ovih plemenitih životinja, a 10 posto od tog broja odnosi se na namjerna ubojstva.

Idi na 24sata

Komentari 144

  • KoraljkaPolaček 04.12.2013.

    Pretužno. Kakvu šansu dupini imaju kad im izlovljavamo ribu, njihovu jedinu hranu.. ubijamo ih jer valjda kradu ribu ponekad, zagađujemo im more, dave se od naših najlon vrećica, mreža i najlona, a sad i seizmičko testiranje Jadrana s bukom koja ih dezorijentira i može ubiti.. Na svijetu će na kraju ostati samo čovjek i gomile smeća. Bravo, baš smo inteligentna vrsta.

  • deadada 25.11.2013.

    Nema nista lipse nego vidit dupine kako izranjaju, tad znas da nam je more kolko-tolko cisto, bar ja... Kako mogu samo ovo napravit?

  • rewe04 25.11.2013.

    ako je delfin neka su ga ubili, to je sigurno crnogorski delfin došao preuzimati teritorij hrvatskim dupinima ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare