To je to što me zanima!

Na uzbrdici ostao bez goriva: Vozio dva kilometra - u rikverc

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na uzbrdici je vozaču Peugeota nestalo goriva pa je mogao ostaviti auto na cesti od Čibača do Kupara, uzeti kanistar i otići po gorivo ili se vratiti u rikverc do pumpe
Vidi originalni članak

Vozio sam suprugu na posao . Na uzbrdici mi je nestalo goriva pa sam mogao ostaviti auto na cesti, uzeti kanistar i otići po gorivo ili se vratiti u rikverc do pumpe , rekao nam je voza č Peugeota 404 . On je u četvrtak više od dva kilometra vozio unazad od Čibača do Kupara u Župi dubrovačkoj .

Njegovu opasnu avanturu prijavili su nam čitatelji.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vozio brzinom od oko 50 km/h

- Vozio je magistralom oko 50 kilometara na sat. Stvorila se kolona zato što ga nismo mogli zaobići - opisao nam je čitatelj. On je gotovo cijelo vrijeme vozio iza Peugeota u kojemu je bio stariji bračni par . Nikome nije bilo jasno što je vozač radio. Trubili su mu , no on nije bio svjestan opasnosti.

'Nisam nikoga ugrozio'

- Odlučio sam se na vožnju unatrag do pumpe ili prvog ugibališta i nisam nikoga ugrozio . To je iskrena priča - tvrdi stariji vozač kojemu nije jasno da je počinio prometni prekršaj.

Idi na 24sata

Komentari 114

  • patak113 13.05.2014.

    3. Nije aktivirao sva 4 pokazivača smijera, a svijetla su aktivna (nije mu nedostajalo struje, a je li možda ipak motor radio??? tj. namještaljka za snimanje?). Ima toga još na ovih nešto sekundi snimke. U svakom slučaju, za "oderati" je. Brojevi jasno vidljivi na snimci, ako je namještaljka loše po autore...

  • patak113 13.05.2014.

    1. nije imao potrebe voziti u "rikverc". Auto se na uzbrdici/nizbrdici lako okreen i bez upaljenog motora. 2. Vozio j e nepropisno: vozio je krivom stranom, vozio je na dugom dijelu puta, omeo i ugrozio sigurnost ostalih sudionika u prometu. Treba ga kazniti. Da je po mome, i sve one, koji su ovo pozuitivno komentirali, jer ne znaju kako se vozi unatrag (rikverc). ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA Članak 50. (1) Vozač koji se namjerava kretati vozilom unatrag može to učiniti samo na kratkom dijelu ceste i ako time ne ugrožava ili ne ometa druge sudionike u prometu. (2) Za vrijeme kretanja unatrag na vozilu moraju biti uključeni svi pokazivači smjera. (3) Kad se vozač kreće vozilom unatrag, dužan je kretati se onom stranom kolnika kojom se do tada kretao vožnjom unaprijed. (4) Kad se vozač vozilom kreće unatrag, dužan je propustiti vozilo koje dolazi iza njegovog vozila. (5) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji prilikom kretanja vozila unatrag postupi suprotno odredbama ovoga članka. Po mom mišljenju, treba ga i uputiti na izvanredni zdravstveni pregled, te provjeriti je li još u stanju upravljati motornim vozilom.

  • mrc1234 12.05.2014.

    kad vidim neke mamlaze kaj uz svu silu elektronike, senzora, kamera i najnovije, autopilota ne znaju parkirat auto onda dedi treba skinut kapu i naklonit se. Jer ako je vozio i više od 20km/h u rikverc - svaka čast, a vi kaj se zgražate - ma dajte, provjerite pritisak zraka u gumama - ne znate, pa kaj Vas nisu učili u autoškoli ; ))

Komentiraj...
Vidi sve komentare