To je to što me zanima!

Nasukao se trajekt V. Nazor: Udario je u hridi kraj Premude

Nema zagađenja niti je more prodrlo u trajekt. U trenutku nesreće na brodu je bilo nekoliko vozila i 25 putnika. Nakon sat i pol katamaranom su ih prevezli do Zadra
Vidi originalni članak

Jadrolinijin trajekt 'Vladimir Nazor' koji je plovio na liniji Lošinj-Premuda-Silba-Olib-Ist-Zadar, u petak oko 17.45 sati nasukao se na hridi otočića Masarine u neposrednoj blizini trajektnoga pristaništa na Premudi. Čitateljica koja je poslala fotografije kaže kako nitko nije ozlijeđen niti je more prodrlo na trajekt.

- Nakon samoga nasukavanja bilo je panike, jer je bilo žena s malom djecom, ali brzo se sve smirilo. Nitko srećom nije ozlijeđen. Na trajektu smo čekali sat-sat i pol na katamaran Silbu, koji nas vozi prema Zadru. Do broda su prije katamarana s brodicama došli i lokalni ribari, ali nisu mogli ništa učiniti. Srećom, sve se dobro završilo - rekla nam je čitateljica. 

U centru 112 se doznaje da je na trajektu bilo 25 putnika i nekoliko vozila. Nitko nije ozlijeđen niti su automobili oštećeni. Nema ni zagađenja mora. Uzrok nasukavanja će se znati nakon očevida, a već sada se nagađa kako je svemu kumovala velika oseka.  

Oglasila se i Jadrolinija. 

- U petak nešto prije ponoći trajekt "Vladimir Nazor“ vlastitim je pogonom i uz asistenciju Jadrolinijinog trajekta "Sis" na siguran način odsukan i privezan u pristaništu Krijal na otoku Premuda. Sva vozila su sigurno i bez oštećenja prebačena na brod „Sis“ koji će ih prevesti u luku Zadar, a gdje će ih preuzeti vlasnici. Prilikom odsukavanja more nije onečišćeno, a nakon pregleda Lučke kapetanije, Hrvatskog registra brodova i Inspekcije sigurnosti plovidbe, trajekt "Vladimir Nazor“ bit će poslan u remontno brodogradilište - priopćili su iz Jadrolinije.


Idi na 24sata

Komentari 74

  • IvanaRadeljak 10.01.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • pravednikST 10.01.2015.

    Nazor je jedan od najugodnijih trajekata za vožnju, relativno brz, okretan u luci, šteta

  • pravednikST 10.01.2015.

    kruh sa sedam kora i kompenziranje istog problema alkoholom hehehehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare