To je to što me zanima!

Nema ozljeda: Jugo na plažu izbacilo uginulu kornjaču

Čitateljica je mrtvu životinju pronašla u nedjelju, u uvali Kepert u Artatorama kraj Malog Lošinja. O slučaju je obavijestila i Institut Plavi svijet iz Velog Lošinja
Vidi originalni članak

Radi se o kornjači vrste glavata želva (Caretta caretta), duljine tijela 81 centimetar, a vanjskim pregledom životinje djelatnici Instituta nisu uočili ozljede koje bi mogle upućivati na uzrok smrti.

- Inače, takvi slučajevi zimi nisu neuobičajeni jer su kornjače kao hladnokrvne životinje u tom periodu najosjetljivije, pogotovo ukoliko dođe do nevremena. U ovom slučaju, kornjaču je na plažu zasigurno izbacilo jako jugo koje je puhalo prethodnih dana - rekla je Mateja Zekan iz Instituta Plavi svijet. 

Pošto je riječ o zaštićenoj vrsti, djelatnici Instituta nisu smjeli dirati uginulu životinju niti ju ukloniti, nego su za to pozvali nadležnog veterinara.  

- Kornjača je već dulje vrijeme mrtva jer je već u poluraspadnutom stanju, a južina ju je izbacila. Nema nikakvih mehaničkih ozljeda na oklopu, a uzroke smrti ćemo saznati nakon obdukcije, koja će se obaviti u Rijeci ili u Zagrebu, baš zbog tog stanja - rekao je veterinar Dubravko Devčić.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • It's kišing 21.01.2014.

    Ma živa je, samo je spora za ljudsko oko, pa misle da nije živa...

  • hrvoje hrvatin 46 21.01.2014.

    krepala je od krepe

  • homofobija 20.01.2014.

    Od ove živine je dobra juha....

Komentiraj...
Vidi sve komentare