To je to što me zanima!

Ženka modrulja stradala je u ribarskoj mreži kraj otoka Vira

Morski pas dug oko dva metra zapleo se u mreže ribara kraj Vira u u utorak ujutro. Donijeli su je na virsku rivu. Modrulj je strogo zaštićena vrsta u Republici Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Išao sam na virsku rivu u utorak ujutro. Vidio sam morskog psa dugog oko dva metra kojeg su ribari ulovili. Zapleo se u mrežu, rekao nam je čitatelj 24sata koji je snimio morskog psa na Viru. Ribarima se zapleo u mreže u moru oko Vira. 

- Riječ je o ženki modrulja, inače strogo zaštićenoj vrsti morskog psa - rekao nam je stručnjak za te ribe dr. Alen Soldo sa splitskog sveučilišta. 

Modrulj naraste od 3 do 4,5 metara i teži od oko 150 kilograma.  Prosječna težina modrulja iznosi oko 50 kilograma ali može narasti i do 200 kg. Hrani se plavom ribom, srdelama, skušama, lignjama, a zna iznenaditi i galeba na morskoj površini. Psi modrulji žive u svim oceanima a može ih se naći čak od Norveške na sjeveru do Čilea na jugu. Može ga se naći do dubine od 350 metara. Najviše vremena provodi na otvorenom moru posebno na južnom Jadranu. Ponekad prilazi bliže obali. Zimi odlazi u veće dubine, dok ljeti više vremena provodi na površini kad je i najuočljiviji. Ljeti se modrulj često pojavljuje i na pučini i u zaljevima i kanalima. Ne napada ljude.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ZMIJA1 14.07.2012.

    Kome je palo napamet ubiti morskog psa?

  • vedii888 11.07.2012.

    Jadna životinja .

Komentiraj...
Vidi sve komentare