To je to što me zanima!

Nije mu bilo lako: Zmija mu se zavukla u motor automobila

Oko 11 sati u utorak čitateljica Jasna Cvitić izlazila je iz bolnice na Firulama. Ugledala je zmiju kako gmiže u motor. Odmah ju je snimiila i upozorila vozača auta
Vidi originalni članak

Muškarac je krenuo prema autu, no čitateljica ga je upozorila da ne prilazi svom automobilu jer je u njemu zmija. Ona ju je i snimila. Vozač se čudio. Nije mu bilo jasno otkud zmija u kasnu jesen. Jasna Cvitić (63) izlazila je u utorak oko 11 sati iz bolnice na Firulama u Splitu. Ugledala je kako u autu gmiže zmija.

- Nisam se prepala jer 40 godina živim na Hvaru i poznajem zmije - kazala je Jasna. Stigli su i vatrogasci, koji su sumporom istjerali gmaza iz auta.

Stavili su je u vreću te pustili na slobodu izvan grada.

- Zmija koja se uvukla u auto je bjelouška. Nije otrovna, a za toplog vremena, bez obzira na godišnje doba, zna se izvući iz skrovišta - rekao nam je dr. Zoran Tadić, stručnjak za gmazove sa zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Idi na 24sata

Komentari 121

  • ćelavo 01.12.2012.

    ćaooo zmijoljupci, pozdravlja vas Eustahije Brzić

  • Crna_1 30.11.2012.

    ne znam zasto je morala zvati vatrogasce obzirom da sama navodi kako zivi na Hvaru 40 god. gdje ima otrovnica ...ovo je bila samo jedna mala bjelouska koja je jako prepoznatljiva po svoim bjelim tockama na glavici ... da se meni tako sto desilo .. da sam je ja nasla, sama bih je bezbolno uklonila, jedino ako bih vidjela da se radi o riđovki il poskoku koje su otrovne ali i za njih postoji rjesenje ..... stavis joj nesto na vrat kako ne bi mogla micati glavom te na isom tom mjestu je primis te je pustis da ide svojim putem ..... sirotica mala koji je sok dozivila

  • ivanche_1 29.11.2012.

    To je kravosas a ne bjelouska !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare