To je to što me zanima!

Normalizira se život, ne očekuje se novi vodeni val

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tijekom vikenda se očekuje novo nevrijeme, ali se ne očekuju padaline kao prošlog vikenda. I dalje se dezinficiraju lokalni vodovodi i bunari...
Vidi originalni članak

Nastava u osnovnim školama na poplavljenim područjima u Vukovini, Novom Čiču, Bukevju i Veleševcu se od petka ponovno počela normalno odvijati. U OŠ Ščitarjevo nastava je još onemogućena kao i prijevoz učenika na području Bukevja i Veleševca. Svu štetu koja je nastala zbog poplave na velikogoričkom području, građani mogu prijaviti u gradskoj upravi, javlja HRT. Zakonski rok za predaju je osam dana, a do 9 sati u petak predane su već 192 prijave. Zbog iznimne situacije, Povjerenstvo će prihvatiti te razmotriti i sve naknadno predane prijave. Stožer za zaštitu i spašavanje je i dalje u punoj pripravnosti, a hidrometeorološka izvješća se konstantno prate. Lokalni vodovodi i bunari se dezinficiraju dok ekipe civilne zaštite skupljaju strvine životinja. U Sisačko-moslavačkoj županiji još su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave za rijeku Česmu. Elementarna nepogoda koja je u nedjelju proglašena za općinu Brtonigla u Istri je još na snazi kao i na području Umaga, Buja te Novigrada.

NE OČEKUJU PADALINE KAO PROŠLOG VIKENDA
Prema izvješću Državnog hidrometeorološkog saveza u subotu se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, ali padaline neće biti obilne kao prošli vikend. Na Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti može pasti od 30 do 50, a u Gorskom kotaru i Lici i više od 100 litara po četvornom metru.

ELEMENTARNA NEPOGODA U OPĆINI VIDOVEC
Predrag Štromar, varaždinski župan, u petak je proglasio elementarnu nepogodu u Općini Vidovec. Obilne kiše između 12. i 19. rujna uzrokovale su izlijevanje rijeke Plitvice u naseljima Zamlači i Krkanec. Oštećene su obiteljske kuće, gospodarske zgrade, usjevi i nasadi, a prva procjena štete iznosi 3,5 milijuna kuna. U obrani od poplave bilo je angažirano stanovništvo općine te sva vatrogasna društva iz susjednih općina. Iskorišteno je oko 2500 vreća pijeska.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nema me 24.09.2010.

    Sa ministrima na culu

  • konjina 24.09.2010.

    dugo te dugo očekujem-ovu nedelju svi plivamo

  • Visca_Barca 24.09.2010.

    nije se ocekivao ni ovaj

Komentiraj...
Vidi sve komentare