To je to što me zanima!

Obitelj ulovila dva 'aliena' kraj Vira na dubini od 40 metara

Zadarska obitelj plovila je u čamcu između Pridrage i Vira, dosta daleko od obale. Lovili su na ješku, a s 40 metara dubine izvadili su stvorenja koja su ih uplašila
Vidi originalni članak

Prepali smo se. Naravno da jesmo. Nikad takve životinje nismo vidjeli. Čak ih nismo smjeli ni dirati, rekla nam je Antonija, čitateljica čija je kćerka snimila fotografije neobičnih stvorenja. Ulovili su ih na 40 metara dubine. 

- To znam jer je čamac opremljen  GPS-om. Bili smo dosta daleko od obale, između Pridrage i Vira. Lovili smo na ješku, a onda je nešto zagrizlo. Suprug Stjepan na čamac je izvukao ulov koji nas je iznenadio - kaže Antonija. 

Nisu znali o kakvim je životinjama riječ. 

-  Imale su nešto slično krilima, nalik na perje ili bodlje. Gornji dio tijela bio je gumenast i ljigav poput lignje. Imale su i narančasti zadak kao tijelo od leptira, ali puno šire. Nismo je dirali rukama jer smo se bojali. Otkačili smo je s kliještima i bacili natrag u more - kaže Antonija. 

- Radi se o Morskom peru, Pteroeides spinosum. Ima ga u Jadranskom moru iako obično ne dolazi u plitko more. Ribiču se jednostavno udica zakačila za njega jer se ova životinja ne hrani krupnim već puno sitnijim plijenom i ostacima. Spada u žarnjake kao i koralji. S debljim narančastim dijelom se, iako je životinja, zakorjenjuje u podlogu. Može narasti i do 30 centimetara - pojasnila je Mirna Batistić s dubrovačkog Instituta za more i priobalje. 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • marijaterezija2 11.11.2013.

    Svašta koja zbrka, od ulova do mjesta ulova grozno

  • baky126 06.11.2013.

    jastoz sa krilima :))

  • noman1 06.11.2013.

    Admine i sve vas novinare,koja ste vi govna.eto nadam se da ce vam ovaj moj NaSlOv biti zanimljiv.

Komentiraj...
Vidi sve komentare