To je to što me zanima!

Objesio "tandžaru" na ramena i prošetao se s njom kroz grad

Muškarac (63) čistio je dvorište i pronašao je jugoslavensku pušku M-48, popularno zvanu 'tandžaru'. Uzeo ju je sa sobom te ju dragovoljno predao u policijsku postaju
Vidi originalni članak

Išao sam u pekaru te sam vidio starijeg čovjeka koji je nosio pušku. Izgledao je kao da je došao iz Drugog svjetskog rata. Nisam htio prići bliže jer tko zna kako bi reagirao, rekao nam je Josip koji je u četvrtak u Novoj Gradišci poslijepodne fotografirao muškarca s puškom.

Jugoslavenska puška M-48, popularno zvana "tandžara", odnedavno je u vlasništvu PU Brodsko-posavske. Dobili su je od 63-godišnjaka koji je pušku našao dok je čistio oko svoje kuće u Donjim Rogoljima kod Nove Gradiške u kojoj nitko ne živi. Kako se tamo našla nije mu poznato.

Osim te povijesne puške koja je nakon 1948. godine dugo bila glavno pješačko oružje ne samo JNA već i vojski Alžira, Egipta i Iraka, pored nje pronašao je i jednu očuvaniju poluautomatsku pušku, te oko 90 komada streljiva za obje. Kako bi se podsjetio na davne vojničke dane na rame je kratko objesio tu vojnički nerazdvojnu pratilju, a potom je odlučio predati je policiji.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Cavoglave09082009 01.05.2012.

    Ovo je izet fazlinovic iz lzn

  • mare1975 29.04.2012.

    hahahaha... kako zoves starekelju sa puskom ? "Gospodine" :-)

  • Hanter 29.04.2012.

    Jest stari budaletina,a za kratko vrijeme će mu još trebati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare