To je to što me zanima!

Ostala zaključana: ‘Vatrogasci, spustite me, moram na posao!’

Savjesna Katica Golenko (48) iz Garešnice već 29 godina radi kao medicinska sestra. U petak se preplašila da ne zakasni na posao u garešničku Hitnu pomoć
Vidi originalni članak

Krenula sam prema vratima, primila kvaku, ali nisam mogla otvoriti. Sin Tomislav (27) zabunom je ponio i moje ključeve te krenuo u Zagreb.

Tako nam je situaciju u kojoj se svatko može naći opisala Katica Golenko (48) iz Garešnice koja već 29 godina radi kao medicinska sestra. S prozora stana na prvom katu u petak oko 7 sati nije mogla sama sići, a morala je stići na posao u Hitnu pomoć.

- Zvala sam kolege da mi donesu ljestve. No bilo bi kasno. Rekli su mi da se ne brinem, da će naći zamjenu. Ja to nisam htjela jer predugo radim ovaj posao da bih samo tako bila slobodna - kaže Katica.

Pozvala je garešničke vatrogasce. Došli su u 7 sati i 7 minuta, podigli ljestve do prozora te su joj pomogli sići.

'Ako mogu skidati mačke sa stabala onda mogu i meni pomoći'

- Vatrogasci su gotovo naši kolege. Nažalost, susrećemo ih na prometnim nesrećama gdje unesrećenima i mi i oni pružamo pomoć. A kolege su u šali rekli da, ako već mogu skidati mačke sa stabala, mogu i meni pomoći da stignem na posao - uz smijeh govori Katica. Briga prema pacijentima i kolegama na prvom joj je mjestu.

Ponosna je što je tijekom godina sa svojim kolegama spasila mnoštvo života, iako im je najbliža bolnica, ona u Bjelovaru, udaljena 45 kilometara.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • zloinaopako98 22.10.2013.

    Ne razumijem pojedine komentare a šta bi trebala u vreći ić na posao.... žena drži do sebe i do svog izgleda i svaka joj čast na tome kao i na svemu ostalome, pola Vas koji imate "bezobrazne " komentare ne bi se ni sjetilo da vatrogasci postoje i ne bi ni pokušali izać van nego bi histerično zvali onog ko je odnio ključeve. A i istina je ako mogu razne mačke skidat s drveća zašto ne bi pomogli ženi u nevolji.... SRAMITE SE SA GLUPIM KOMENTARINA...

  • kabrit 22.10.2013.

    fora

  • Misika 21.10.2013.

    Obukla se kao da ide u nocni bar a ne u bolnicu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare