To je to što me zanima!

"Osvojenu nagradu pokloniti ću svojoj djeci za školovanje"

Dražen Strukar (45), umirovljeni branitelj fotografirao je i dojavio da djeca svaki dan prelaze prugu bez pješačkog prijelaza. Iz HŽ-a ipak neće ništa poduzeti u vezi toga
Vidi originalni članak

Tridesetak djece iz Cerne nedaleko Vinkovaca svakog se dana moraju provlačiti ispod vlakova, preskakati vagone ili trčati preko tračnica kako bi došli u školu.

U tom dijelu sela nema pješačkog prijelaza preko željezničkih tračnica, pa su im prelasci "na divlje" jedini način da dođu u drugi kraj. Sve to svojim aparatom snimio je Ceranac Dražen Strukar (45), umirovljeni branitelj. Zbog toga smo ga odabrali za čitatelja reportera mjeseca i osvojio nagradu od 2000 kuna.

- Redovito čitam 24sata i sviđa mi se način na koji pišete o lošim i negativnim stvarima nastojeći ih ispraviti. Nadao sam da će moje upozorenje utjecati na to da netko u HŽ-u pomogne toj djeci, da im napravi prijelaz, no eto, rekli su da nemaju novca za to. I ja imam djecu, pa mi nije svejedno . kaže Strukar, kojem to nije prvi puta da se kao čitatelj reporter javlja u redakciju naših novina. Često šalje zanimljive dojave i fotografije, a do sada smo objavili 40-ak njegovih komentara na političku situaciju.

- Ovaj novac će mi jako dobro doći. Dio ću dati djeci za školovanje i potrepštine, a dio ću uložiti u izdavanje svoje treće zbirke poezije. Pišem pjesme jer mi to pomaže da se bolje nosim s PTSP-om - dodaje Strukar, koji je aktivan i u lokalnom klubu pjesnika.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • noman1 28.01.2013.

    evo svaka cast sto je dobio nagradu.ali imam jedno pitanje kako i ko izabire pobjednika samo to me zanima pa ako moze ko odgovorit,hvala unaprijed.a mislim da je trebao malo vecu nagradu dobit.jer ako ima ko para to je 24sata jer su najcitanije novine.zar ne pa zato malo poduplajte jer novinar dobi malo vise para za koju dobru slikicu,evo ispricavam se ako sam vas nekako uvrijedio.peace

  • ma12 17.01.2013.

    pa valjda je u invalidskoj mirovini jer ima ptsp....

  • katani 09.01.2013.

    steta sto pametni sijede doma u mirovini dok nam glupani u vladi sole mozak

Komentiraj...
Vidi sve komentare