To je to što me zanima!

Parkirao 'zvijerku' uz legendu; "Draži mi je Fićo nego Ferrari"

Vlasnik je svojeg malenog Fiću parkirao u podzemnu garažu trgovačkog centra u Šibeniku. Kada se vratio, pored njega je bio 173 puta skuplji Ferrari 599 GTB
Vidi originalni članak

A što reći? Kad sam vidio prizor, nisam mogao odoljeti i morao sam vam poslati fotografiju, kroz smijeh je rekao Tomislav Juras, čitatelj 24sata iz Šibenika. Tomislav je u četvrtak oko 14 sati parkirao svoj automobil u podzemnoj garaži šibenskog trgovačkog centra City Life. Kad se vratio, kraj njegovog Fiće bio je parkiran Ferrari 599 GTB. Ovaj model Ferrarija je zasad zadnji koji je istoimena tvrtka pustila na tržište 2007. godine. Ferrari, koji vrijedi 2,6 milijuna kuna, navodno je u vlasništvu Josipa Stojanovića, šibenskog poduzetnika i vlasnika hotela Olympia u Vodicama. Tomislavov Fićo s nekim novijim ugrađenim dijelovima vrijedi oko 15.000 kuna.

Ovaj Ferrari navodno je vozio i splitski gradonačelnik Željko Kerum, a bio je registriran na Stojanovićevu tvrtku Jolly JBS.

- Fiću sam slagao gotovo godinu dana i ne bih ga nikada mijenjao ni za što - rekao je Tomislav.

Što Fićo ima, a Ferrari nema?

Fićo ima sentimentalnu vrijednost i nije na prodaju. Dostiže brzinu od 150 km/h, a motor ima 60 konjskih snaga. Star je 27 godina. 

Famozni Ferrari ide 330 kilometara na sat i ima motor od nevjerojatnih 620 konjskih snaga. Na tržište je izašao 2007. godine. Glasi kao najskuplji auto u Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • deltona 27.12.2011.

    e sad koje je zvijerka a koje legenda

  • zenga2 27.12.2011.

    E da se proizvodi kupio bih novoga odmah nema bolje jurilice od Fiće i za zimu boljeg auta od njega.Jedino dok ugrije motor a onda ode nema gdje neće proći.I kroz šumu ako treba tamo gdje ide Lada Niva.Ako zapadneš ubaciš u prvu ,povučeš ručni gas izađeš van i poguraš, pa uletiš u nutra i ideš dalje.Kada nevalja akumulator ili alnaser poguraš daš kontakt uskočiš ubaciš u drugu i ode . Nema problema. Ima sam ga kao momoka i to nekoliko komada , i jednoga doteranoga specijala, za kojega je u Trstu kupljena garnitura za friziranje.Oko 40 do 45 KS , oko 7200 okretaja i oko 145 km/h.Ali onda je i trošio.12 do 14 L.

  • madiba 27.12.2011.

    "NACIJA" je zakon. Ako se dobro sićan tako smo ga nekad zvali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare