To je to što me zanima!

Policija pod "rotirkom" prošla na crveno i naletjela na Audi

Policajci u službenoj Škodi bili su u ponedjeljak na intervenciji u Karlovcu. Imali su upaljene svjetlosne i zvučne signale, ali po zakonu nisu smjeli proći kroz crveno
Vidi originalni članak

Udarili su u Audi zagrebačkih registracija koji je vozio muškarac (26). Policajac suvozač iz Škode, vozač (28) i vozač Audija (26) lakše su ozlijeđeni, rekli su nam u utorak u Policijskoj upravi karlovačkoj. Šteta je oko 25.000 kuna. Policajac je skrivio sudar u ponedjeljak oko 21.30 na križanju Ulice Banija i Prilaza Većeslava Holjevca na kojem su semafori. Protiv policajca koji je vozio službenu Škodu kolege će podići optužni prijedlog iako je bio na intervenciji.

- Po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, policajci nisu imali pravo proći kroz crveno svjetlo na semaforu. Da križanje nije bilo sa semaforima mogli bi proći, ali bi tada morali biti vrlo oprezni prema drugim sudionicima u prometu, Kako policajac iz službene Škode nije dovoljno pazio, a prošao je i kroz crveno svjetlo na semaforu, skrivio je sudar. Zato će protiv njega biti podignut optužni prijedlog  - pojasnili su nam u PU karlovačkoj zašto su svojeg kolegu na intervenciji morali prijaviti.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • user_50366 04.11.2010.

    Neznam tocno kakav je tu zakon, ali mi je logicno da u hitnim slucajevima vozila sa rotirkama bi trebali smjeti proci kroz crveno, ali ne ko ovi idioti. Koliko bi vremena recimo, trebalo hitnoj da doveze pacijenta koji umire kad bi cekali na svakom crvenom? Ovi majstori sto su se zabili u audi su trebali prvo usporiti da ih drugi vozaci uoce i onda proci. Al fakat jel, oni su zakon.

  • suomynona 04.11.2010.

    Polaris +1

  • polaris 02.11.2010.

    Prije 19 godina su me učili u autoškoli da kroz crveno ne smije proći nitko jer tako ambulatna kola umjesto da spasi jednu osobu može prouzročiti smrt 3 ili više osoba na raskrižju

Komentiraj...
Vidi sve komentare