To je to što me zanima!

Pola sata se borili s grdosijom: Izvukli grdobinu tešku 19 kila

Denis Ružić (41), njegov prijatelj Marino (33) i unuk od prijatelja Šime Franulić (13) lovili su u utorak oko 6 sati kraj Malog Lošinja. Htjeli su otići kad je nešto zagrizlo
Vidi originalni članak

Denis Ružić (42) iz mjesta Permani kraj Opatije, njegov prijatelj Marino (33) i unuk od prijatelja Šime Franulić (13) ugodno su se iznenadili kada su u utorak oko 6 sati na Malom Lošinju prema otoku Iloviku ulovili grdobinu od skoro 19 kilograma. 

- Godinama se bavimo ribarstvom iz gušta. To jutro krenuli smo na zubatce, s barkom oko 4 sata ujutro. Oko 6 smo se požurili nazad na obalu jer smo morali uloviti trajekt da stignemo na posao. Odjednom smo osjetili da se nešto zakačilo za udicu. Dobrih pola sata borili smo se s grdosijom. Kada smo je uspjeli privući barki morali smo je probosti ostima. Vaga je pokazala da teži zapanjujućih 18,7 kila - kaže ribar Denis.

Dodaje kako mu je najdraže što je u ribolov poveo "malog" Šimu, koji se, po uzoru na djeda i oca, ribolovom bavi već osam godina te se i takmiči. Svima je ovo najveći ulov do sada. 

- Grdobina je bila skoro pa veća od malog. Do sad su nam najveći ulovi težili oko dva do tri kilograma. Ovom smo se samo mogli nadati - dodaje Denis. Veliki ulov odmah je prodan obližnjem restoranu za 3500 kuna.

- Dvije idu malom Šimi, a ostatak ćemo ja i Marino potrošit u gradskoj čitaonici - šali se Denis, aludirajući na lokalnu kavanu.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • batana188 16.07.2014.

    Halo inspekcija, od kada sportasi smiju prodavati ulov ?

  • cvita1 16.07.2014.

    san svakog spotskog ribolovca je uhvatiti nešto naj, kako sam i sama zaljubljenik u ribolov moje iskrene čestitke

  • brko1 16.07.2014.

    S računom ili bez?

Komentiraj...
Vidi sve komentare