To je to što me zanima!

Popeo se na krov kuće da se spasi od nabujale Save

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Muškarca kod Velike Gorice spašavat će s krova kuće. Dogradonačelnik S. Kos primio je poziv u pomoć. Sava je na nekoliko mjesta probila nasipe
Vidi originalni članak

Na području sisačke Posavine, od Dubrovčaka do Siska i dalje nizvodno prema Jasenovcu, stanje je sve ozbiljnije. Sve teže je i kod Velike Gorice. Dogradonačelnik Stjepan Kos primio je poziv te su krenuli spasiti čovjeka koji se sklonio na krovu svoje vikendice. Vodostaj Save raste po satu do 11 centimetara, a mještanima Posavine su tek nešto prije podne počele pristizati veće količine vreća i pijeska da se zaštite od vode. Kako vodostaj i dalje raste, mještani strahuju od noći i kažu da treba u pomoć uključiti sve raspoložive snage. Načelnik Martinske Vesi, Ivica Dadović, strahuje od evakuacije i ističe kako općina ne može puno više učiniti od onog što čini u borbi protiv Save koja već prelijeva županijsku cestu koja vodi po nasipu. Riječ je o cesti Sisak-Velika Gorica koja vodi kroz općinu, a najkritičnije je u Žirčici gdje je zatvoren promet vozilima zbog potopljene ceste. Mještani strahuju i za stoku, a o usjevima više i ne razmišljaju. Državna uprava za zaštitu i spašavanje izvijestila je kako će 97 vojnika poslati u Dubrovčak, dok se kod naselja Željezno Desno i Trebarjevo Desno priprema moguća evakuacija stanovnika. U Dubrovčaku je izvanredno stanje, a vodostaj Save bio je 872 cm u 13 sati. Izvanredno stanje je i u općini Orle, a Sava je probila nasipe i odsjekla mjesta Sop i Bukovje kod općine Rugvica. Osnovna škola Vukovina pripremljena je za prihvat 300 ljudi, ako će trebati evakuirati mještane Sopa Bukevskog, Čreta Posavskog, Zablatja i Bukevja u okolici Rugvice. Kod Vrbovca je u nedjelju oko ponoći zatvorena cesta Vrbovec-Bjelovar zbog puknuća mosta na Glogovnici u Gradecu. Zatvorene su brojne ceste zbog izlijevanja Lonje i Bednje.

POTOPLJENA DVORANA VRIJEDNA 40 MILIJUNA KUNA
Nevrijeme u Istri najviše je pogodilo umaško područje. Najteža situacija je u naselju Komunela gdje je voda bila visoka do 70 centimetara, a još nema struje.  Vatrogasci ispumpavaju vodu iz nove sportske dvorane u Novigradu vrijedne 40 milijuna kuna u koju je prodrlo 70.000 'kubika' vode. Vedran Grubišić iz Stožera za zaštitu i spašavanje Istarske županije kaže da su vatrogasci cijelu noć ispumpavali vodu iz stanova. U subotu je pod vodom bilo 200 automobila na umaškom području.

>>> U JAVORJU CIJELU NOĆ SPAŠAVALI KUĆE OD VODE

Idi na 24sata

Komentari 19

  • lilucu 20.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • eurodiesel 20.09.2010.

    Ja mu nebi slao pomoć...posebno helikopterom....možda mu je trošna kuća pa se sruši, nakon čega bi tužio državu da mu je helikopter srušio kuću!!!

  • sanjala 20.09.2010.

    i trnje je pod vodom zasad samo vrtovi ali se voda brzo širi

Komentiraj...
Vidi sve komentare