To je to što me zanima!

Poplave iza sebe ostavile probijene nasipe i smeće...

Rijeka Sava u Sopu Bukevskom u blizini Velike Gorice probila je zemljani nasip. Drveni most na kanalu Sava-Odra ostao je okovan smećem
Vidi originalni članak

Rijeka Sava u Sopu Bukevskom u blizini Velike Gorice probila je zemljani nasip. Nije izdržao obilne bujice. U dužini od trideset metara probijen je i nasip nadomak susjednog sela Strmec Bukevski. Voda je prodrla u podrume obiteljskih kuća.
- U podrumu nam je bilo oko pola metra vode. Nismo mogli ništa spasiti, sve što smo imali u njemu uništeno je. Kantama smo izbacivali vodu iz kuće - rekao nam je naš čitatelj koji je fotografirao probijeni zemljani nasip. Zbog poplava izlio se i kanal Sava-Odra. Drveni most na tom kanalu srećom izdržao je bujice, no oko njega voda je nanijela velike količine smeća.
- Ima tu svega, trave, drvenih dasaka, plastičnih vreća. Zbilja nimalo lijep prizor, ali sreća da je vodeni val prošao. Kad se rijeka vrati u korito i mještani će ako treba pripomoći čišćenju - rekla je čitateljica koja je u utorak popodne fotografirala kanal.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Maksim 22.09.2010.

    Znam da ću ovim komentarom navući bijes mnogih na sebe. Jednostavno moram reći jednu stvar koja čovjeka stvarno boli. Znam da su stanovnici Čičke Poljane i Ribnice nastradali, ali pitam ih gdje su bili kada smo mi Bukevljani i Sopljani branili nasipe? Oni su se vozili autima uz nas i fotografirali se umjesto da nam pomognu. Svaka čast iznimkama, ali većina ih je stajala sa prekriženim rukama misleći da se to kod njih ne može dogoditi.

  • sikorsky 22.09.2010.

    Pošto je to naše smeće koje je došlo s vodom k vama molimo da ga lijepo ekološki sortirate;..posebno plastika,posebno papir,drvo,...

Komentiraj...
Vidi sve komentare