To je to što me zanima!

Lokaliziran požar kod Omiša, vatra opasno prijetila kućama

U blizini Omiša u utorak oko 18.20 sati izbio je požar. Buktinja prijeti obližnjim kućama, a u pomoć vatrogascima su stigla i dva kanadera. Gašenje je u tijeku
Vidi originalni članak

Požaru na otvorenom prostoru na području Lokve Rogoznice - Ruskamen, lokaliziran je u srijedu ujutro oko 5 sati. Izgorjelo je 50 hektara guste mlade borove šume. Požar je izbio oko 18.20 sati, a jednom se trenutku približio kućama.

- Vatra je bila došla na samo 70 metara od stambenih objekata, no uspjeli smo ih obraniti - kazao je za Slobodnu Dalmaciju zapovjednik omiškog vatrogasnog područja Ivan Kuvačić.

U gašenju požara sudjelovali su dva kanadera, JVP Imotski i Split sa sezonskim vatrogascima, DIP Split, DVD-i Split, Žrnovnica, Solin, Kaštela, Podstrana, Vranjic, Omiš, Kučiće, Gata, Dugi Rat, Mladost, Gomilica, Dugopolje, Vranjic, Klis, Trogir, Slatine, Seget-Vranjica, Marina, i Muć s ukupno 145 vatrogasaca i 41 vatrogasnim vozilom.  

U tijeku je sanacija požarišta. Tijekom jutra u pomoć gasiteljima upućuje se i jedan helikopter s uređajem za gašenje.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • libeluli 15.08.2012.

    Ma nije važno kako se zove vlak, važno tko su putnici koji bacaju "čikove"

  • Florijan 14.08.2012.

    Čitamo da je uzrok velikog požara kod Komina, iskrenje koje je prouzročio vlak. Vlak izgleda putuje duž Jadrana : Crikvenica, Skradin, pa onda Brač, Mljet, Lopud, skretanje u Mokošicu, Plat i Župu Dubrovačku, danas u Omiš, pravi BALKAN EXPRESS.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare