To je to što me zanima!

Dojava o podmetanju požara na otoku Hvaru bila je lažna

Prijavljeno je kako su nepoznate osobe došle na Hvar, zapalile vatru i pobjegle. Odmah je organizirana potraga, no kasnije je utvrđeno da se radilo o lažnoj dojavi
Vidi originalni članak

Veliki požar buknuo je u četvrtak ujutro na nepristupačnom terenu, u valama pokraj Zastražišća na Hvaru. Na terenu su trenutačno sve raspoložive otočke vatrogasne snage, više od 50 gasitelja s 14 vozila. U pomoć su im stigla četiri kanadera, a na požarište su poslane i dodatne kopnene snage.

- Riječ je o vrlo nepristupačnom terenu i mješovitom raslinju, a dodatan problem stvara nam južni vjetar. Srećom, nema opasnosti za naselja – kazao nam je županijski vatrogasni zapovjednik, Dražen Glavina ne znajući precizirati kolika površina je zahvaćena.

U DVD-u Hvar kažu kako će buktinju prvo morati obuzdati kanaderi, a tek će onda vatrogasci krenuti na požarište. 

Požar je bio pod nadzorom, ali je u četvrtak popodne maestral ponovno razbuktao vatru. Ipak, straha nema.

- Naseljenim mjestima ne prijeti opasnost. Tu su vatrogasci iz Staroga Grada, iz Hvara, Sućurja, Jastrebarskog, Divulja, Đakova - rekao nam je zapovjednik jaskanskih vatrogasaca Igor Medvjedovski.

Dojava o podmetanju požara je bila lažna

Ministarstvo mora je izvijestilo kako je PU splitsko-dalmatinska dojavu o požaru u uvali Zastražišće dobila u 10.40 sati. Prijavljeno je kako su nepoznate osobe došle na Hvar, zapalile vatru i pobjegle. Odmah je organizirana potraga, no kasnije je utvrđeno da se radilo o lažnoj dojavi. 

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru je u 13.40 sati opozvala djelatnike lučkih kapetanija Split i Dubrovnik, i lučkih ispostava Korčula i Vela Luka iz potrage na moru za potencijalnim počiniteljima požara na otoku Hvaru, koji su bili uključeni u akciju traganja, priopćeno je.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • ludakuca 05.09.2013.

    Ma HRM bi ih potopia da je istina . .. .

  • miladraga 05.09.2013.

    Trebalo bi ih spustiti u sred požara, pa ako se izvuku, dobro, a ako ne, sami su ga podmetnuli...

  • SpužvaBobSkockani 05.09.2013.

    Treba ih objesiti za jajca nasred trga B. Jelačića.

Komentiraj...
Vidi sve komentare