To je to što me zanima!

Preuređivali su knjižnicu i našli potpise radnika iz 1907. godine

Radnici su se potpisali na jednoj od greda u potkrovlju gradske knjižnice u Požegi. U zgradi se prvobitno nalazila štedionica, a kasnije je pretvorena u knjižnicu
Vidi originalni članak

Potpisano je nekoliko radnika. Nisu sva imena čitka jer je pisano olovkom, rekao nam je čitatelj koji je snimio gredu u potkrovlju knjižnice u Požegi. Na njoj su se nalazili potpisi radnika, a kao godina je navedena 1907. Potpisani su olovkom.

- Uspio sam razaznati dva imena, Anton i Franjo, no ne znam da li su ti ljudi iz Požege i imaju li potomaka. Potkrovlje knjižnice se obnavlja kako bi se moglo koristiti. To je dosad bio običan tavan, pa zato nitko ranije nije ni primijetio potpise- dodaje čitatelj. Renoviranje je naručio grad, a navodno su u knjižnici zatražili da taj dio grede sačuvaju.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • gawran 28.01.2011.

    Ima li dje mene? :)))

  • kova_sb 26.01.2011.

    jbt pa ništa to nije novo,

  • SteGerrard 26.01.2011.

    Novinar me malo krivo razumio.Inzistirao sam da ovo bude anonimno i razaznali smo da se radi o tri imena:Anton Franjo i Josip.Jako je nečitko napisano a otprilike glasi ovako:Radili zidari iz Zagreba(njihova imena i prezimena) na fasadi u mjesecu augustu 1907 godine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare