To je to što me zanima!

Putnici u vlaku pred Zagrebom čekali šest sati zbog kvara

U brzom vlaku iz Nove Gradiške za Zagreb je bilo dosta putnika s djecom. Na sreću, grijanje se nije gasilo, pa je čekanje, unatoč nervozi i vremenu, bilo lakše
Vidi originalni članak

Brzi putnički vlak u subotu je u 7:06 sati, prema redu vožnje, krenuo iz Nove Gradiške prema Zagrebu. Unatoč snijegu i lošim vremenskim prilikama, vlak je prometovao prema planu sve do stajališta u Sesvetama.

- Zaustavili smo se u Sesvetama i na kolodvoru stajali gotovo pola sata. Ubrzo nakon što smo krenuli dalje, vlak je stao. Putnici su se uznemirili i krenuli ispitivati konduktere što se događa, no točnih informacija nije bilo - rekao je M. Š. (37), putnik iz vlaka.

Iz Hrvatskih željeznica izvijestili su da je vlak stao zbog kvara na lokomotivi. Zbog toga je kasnio čak četiri sata.

U vlaku je bilo dosta putnika s djecom. Na sreću, grijanje se nije gasilo, pa je čekanje, unatoč nervozi, bilo lakše.

Vlak je na zagrebački glavni kolodvor stigao u 13:32 minute.

- Zakasnio sam na sastanak koji sam u Zagrebu imao u 11 sati. Ne preostaje mi ništa nego sačekati prvi vlak koji putuje natrag prema Novoj Gradišci - dodao je M . Š

Vlak iz osijeka za Zagreb kasnio je čak šest sati. 

- Krenuli smo u 5:30 za Zagreb. Zbog kvara na drugom vlaku zaglavili smo od 9:30 ujutro svega 20-ak minuta vožnje do glavnog kolodvora u Zagrebu. Sramotno je da HŽ nije za svo ovo vrijeme mogao pronaći način da se vlak koji blokira promet konačno ukloni. Katastrofa! Ali, konačno smo se pomaknuli u 15.30 - posvjedočio nam je jedan od čitatelja koji je bio u tom vlaku. 

- Nevjerojatno je da nitko nije imao pojma što se događa niti su dispečeri osjećali potrebu pojasniti kolegama u vlaku što se događa. Grijanje je radilo, ali restroan u vagonu ostao je i bez hrane i bez pića. Ovo je sramotno. Nisu se udostojili ni vratiti nas u Dugo Selo i organizirati kakav-takav prijevoz do Zagreba - ogorčena je jedna od  putnica vlaka.  

Idi na 24sata

Komentari 218

  • Afrodita83 13.12.2012.

    Bravo HŽ! Vlak Rijeka-Zagreb-Osijek, kasni u polasku iz Rijeke 15 min ( polazi iz Rijeke, ali normalno, poštuje se akademska četvrt jer je to ok !? ) i onda stoji u Moravicama 45 min jer eto malo si stoji, ono čisto da se odmori, u ZG bi trebao biti oko 15 do 10, ali neee, mislim čemu se pridržavat voznog reda?! Pa to je demode! In je kasniti u ZG sat vremena i više, Osijek se i tako neče pomaknut s mjesta bez obzira kad vlak dođe, pa 2-3 sata kašnjenja ni sim-ni tam. Ok kužim, vremenski uvjeti su ponekad viša sila i tu se ništa ne može ( vlak u snijegu ) al šta se za boga miloga dešava kad su vremenski uvjeti ok? Tračnice trče okolo, divljač na cesti, traktori sa 2 neosvijetljene prikolice u zavoju pa kolona s druge strane + puna crta, kompozicija šlepera kojoj ne vidiš kraja, ekipa na biciklu koja se neče maknuti, 2-3 prometne jer ekipa koči bezveze ispred tebe ili ti uletava u "škare"....? Ne kužim. Pruga je dotrajala pa se sporije vozi? Pa dajte onda obratite pozornost na knjižicu koja se zove Vozni red! Čemu to služi? A pruga se popravlja već cca 3 god! Ali zato kad treba povisiti cijene prijevoza, to je druga priča! Svi znaju kako i imaju objašnjenje zašto! Čestitam svaka Vam čast.

  • plankton 10.12.2012.

    Sramota! Umjesto da organiziraju hitan autobusni prijevoz iz Seseveta ili Dugog Sela. Pola ih treba otpustiti. Tko će ljudima nadoknaditi štetu?

  • Gemmini 09.12.2012.

    Zašto strojevi stanu kad je -1 isop nule. Pa zato , jer u zračnim cjevima imaju vodu , koju bi trebalo ispuvati , Ma ko će se zajebavati sa tim? Pa HŽ nećemo valda putnici propuhavati zraćne cijevi. A da ulijete u njih malo glisantina , alkohola , toga bilo ne bi! Nema se para! E onda ga hebat, pa neka Švabo dođe!

Komentiraj...
Vidi sve komentare