To je to što me zanima!

Ribar Saša na srdelu je uspio uloviti ugora od skoro 2 metra

Sašo Ivančić (58) iz Novog Vinodolskog upecao je na srdelu ugora u podvelebitskom kanalu. Kaže da ga je bilo dosta teško izvući, ali nakon borbe uspio ga je izvući
Vidi originalni članak

Skoro dva metra dugački i 16 kilograma teški ugor ulovio se u utorak oko 21 sat na udicu ribara Saše Ivančića (58) iz Novog Vinodolskog.

- Na udici je bila srdela, a Saša se dosta dugo borio s njim. Bilo ga je teško izvući, skoro je pobjegao, ali nakon duge borbe ipak ga je uspio izvući iz mora - kazala nam je čitateljica 24sata koje je fotografirala ulovljenog ugora.

Saša je ugora ulovio u podvelebitskom kanalu, između Krka i Novog Vinodolskog. Ugora će pripremiti na brudet ili na gradele

Inače, ugor je zmijolika riba, dugačkog tijela. Može narasti preko dva metra i težiti oko 50 kg. Obitava u Jadranu na kamenitom dnu. Ugori su grabežljivci, a meso odraslog ugora je vrlo cijenjeno i najčešće se od njega sprema brudet.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 14.01.2014.

    Jednom za sva vremena počnite raditi razliku između ribara i ribiča. Nije isto!!!!

  • MAX 2010 10.01.2014.

    Srdela za vrijeme lovostaja ? Panjevi poput ovog nikad nisu ukusni kao manji a i manje otrova akumuliraju . Kao trofej-ulov života !

  • twinsi2 10.01.2014.

    Hm,pa i nije toliko cijenjeno:))ali ajde,na gradelama i brudetu može proći:)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare