To je to što me zanima!

Tijekom noći s postolja ukrali Augustinčićevu "Kupačicu"

U noći s srijede na četvrtak nepoznati počinitelji ukrali su brončani kip 'Kupačica' koja je krasila Julijev park u Daruvaru. Skulptura je djelo kipara Antuna Augustinčića
Vidi originalni članak

Međi mnogobrojnim žiteljima Daruvara koji su šokirani najnovijim kulturocidom koji se desio tijekom noći na četvrtak je i Nikola Županić (20) koji nam je kazao kako je netko srušio s postolja i odnio brončani kip ' Kupačica '. Ova skulptura koja je krasila Julijev park u Daruvarskim toplicama, a rad je kipara Antuna Augustinčića iz 1927. godine, nalazi se na kamenom postolju, u naravnoj veličini. Iz policije su nam potvrdili krađu kipa ' gola Maja ' kako su skulpturu popularno zvali Daruvarčani. Šteta ovim vandalizmom još nije procijenjena.

Iz Daruvarskih toplica apeliraju i mole građane ako imaju neke informacije u vezi ove iznimno vrijedne skulpture da se jave Policijskoj postaji Daruvar ili Daruvarskim toplicama, koje su spremne za točne informacije ponuditi i novčanu nagradu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Dalibor0704 22.06.2022.

    Ima jedna kupačica na Rokovom perivoju. Kada će i nju netko popaliti? Trebalo bi im dati 5 godina po glavi i da moraju to vrijeme svaki dan čistiti spomenike.

  • ToniJozo 20.03.2012.

    vecu bi kaznu trebali platit oni koji otkupe kip

  • nuša matanova 16.03.2012.

    tako su jedne godine i Milu Gojsalića u Omišu, nestao u noći...

Komentiraj...
Vidi sve komentare