To je to što me zanima!

Semafor na cesti koja završava u žičanoj ogradi zbunjuje ljude

Ulica na kojoj se nalazi semafor ne vodi nigdje, a radi već mjesec dana. Iz Rijeka prometa napominju da testiraju ispravnost opreme i da će uskoro otvoriti cestu
Vidi originalni članak

Semafor na budućem ulazu u rječku luku zaintrigirao me jer već mjesec dana svijetli, ali ta cesta je zatvorena i trenutno ne vodi nikamo. Semafor se nalazi u dvorištu skladišta luke ispred zatvorene žičane kapije. Iza kapije nema nikakve ceste i nekako mi se taj prizor ne čini baš svrsishodan, čudi se Igor Grginović, čitatelj koji je na ulazu u luku uočio "nepotreban" gorući semafor. 

No iz Rijeka prometa doznajemo kako se radi o testiranju opreme pod garancijom. 

- Taj prilaz u riječku luku trenutno je zatvoren dok ga lučka uprava ne odluči otvoriti. Prilaz se nalazi s lijeve strane raskrižja nedavno otvorene dionice D404 koja vodi iz grada do riječke zaobilaznice. Dionica D404 inače je u nadležnosti Hrvatskih cesta, ali mi održavamo semaforsku signalizaciju. Semafori na dionici spadaju u novu opremu koja je pod garancijom. Budući da je i upitni semafor novi, već mjesec dana radi  kako bi se provjerila njegova ispravnost. Odlući li Lučka uprava u idučih mjesec ili dva dana otvoriti ovaj prilaz semafori će formalno biti pušteni u funkciju. U suprotnom čemo ih u određeno vrijeme isključiti - poručuje rukovoditelj sektora Rijeka prometa Danijel Frka. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mtkmati 13.10.2011.

    nešto čudno?? :D

  • magla1 13.10.2011.

    Provjerava se mjesec dana ispravnost crvene žarulje. Zanimljivo, zatii bi se mogla provjeravati ispravnost žute mjesec dana, pa zelene. E moj Frka!

  • mjm 12.10.2011.

    ovo je moguče samo u Hrvatskoj

Komentiraj...
Vidi sve komentare