To je to što me zanima!

Gorjelo je skladište piljevine, dvije kuće, praonica te raslinje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zapalile su se palete koje su stajale ispred, a vatra se proširila na autopraonicu i na dvije kuće kojima je oštećeno krovište. Eksplodiralo je i nekoliko bačvi s tekućinom
Vidi originalni članak

Požar je buknuo u četvrtak oko 11.20 sati u samoposlužnoj autopraonici u Sesvetama, u naselju Jelkovec. Kako doznajemo od vatrogasaca, zapalile su se palete koje su stajale ispred, a vatra se ubrzo proširila na autopraonicu i na dvije obližnje kuće. Na prostorijama firme Instrumentarija popucali su prozori. Srećom, nema ozlijeđenih.

- Oštećena su krovišta dviju kuća, no na vrijeme smo zaustavili širenje vatre pa nema unutarnjih oštećenja. Eksplodiralo je i nekoliko bačvi s nepoznatom tekućinom - rekao nam je zapovjednik JVP Zagreb, Mladen Malčić. Potvrdio je kako su izgorjele palete i piljevina, a o uzroku nije htio nagađati.
- U  tijeku je sanacija požarišta. Opožareno je skladište na otvorenom u kojem su skladištene palete i piljevina u vrećama. Požar je zahvatio dvije obližnje kuće (izgorjela su krovišta i fasadna stolarija). Na zgradi skladišta uz požarište, popucala su stakla. Opožarena je također okolna trava, raslinje i grmlje te obližnja praonica kamiona. U gašenju požara sudjeluju JVP Zagreb i lokalna dobrovoljna vatrogasna društva - navodi Državna uprava za zaštitu i spašavanje..

Na teren je odmah izašlo 50-ak vatrogasaca s deset vozila javne vatrogasne postrojbe i deset vozila DVD-a. Požar je lokaliziran nešto prije 12 sati. Iako je požar lokaliziran, gašenje će trajati dva dana, rekao je Malčić. 

U trenutku izbijanja požara nitko nije koristio usluge autopraonice. Više će se znati nakon očevida.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Markoo1995 16.08.2012.

    požar za požarom

  • Samo_Ja_08 09.08.2012.

    taj dim se vidio čak iz Samobora.

  • deny_os 09.08.2012.

    najbolji način za riješiti se radnika. štetu naplatiš od osiguranja a imaš razlog za podijeliti otkaze jer nemaš više pogon.

Komentiraj...
Vidi sve komentare