To je to što me zanima!

Širi se: Klizište u Varaždinskim Toplicama prijeti odronu kuća

Još ovoga proljeća, nakon poplava, u Varaždinskim Toplicama aktiviralo se klizište koje je zbog nedavnih obilnih kiša sve veće i veće. Prijeti okolnim vikendicama
Vidi originalni članak

Još na proljeće, kad su bile one prve grozne poplave, aktiviralo se to klizište, ali se sad, nakon ovih nedavnih obilnih kiša još dodatno otvorilo - opisuje čitatelj koji je u utorak poslao fotografiju klizišta u Varaždinskim Toplicama

Dodaje da su tada dolazili razni stručnjaci koji su upozoravali kako je cijelo brdo u opasnosti te da je potrebna što brža sanacija. Tijekom ljeta, međutim, nitko ništa nije poduzeo pa je došlo do ponovne aktivacije klizišta. Sada su u opasnosti mnoge vikendice i vinogradi, odnosno cijelo brdo. 

- Klizište je sad dugo otprilike 300 metara, duboko 15, a široko 30 metara. Prijeti odronima kuća. Kako se na snimci vidi, prva je vikendica od klizišta udaljena svega deset metara -tvrdi čitatelj u nadi da neće biti potrebna katastrofa da bi se poduzele konkretne akcije. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • melidony 18.09.2014.

    Pa i je užasno opasno. I po život i još gledati kako nešto oko čega se mučiš i stvaraš cijeli život, u trenu proguta zemlja. Bože sačuvaj! Baš grozno!

  • marica-maca 17.09.2014.

    Užas.

  • tulipan-ka 17.09.2014.

    ne znaš što je gore klizište ili poplava,užas...

Komentiraj...
Vidi sve komentare