To je to što me zanima!

Snažna oluja u Osijeku: Palo 28 litara kiše u samo 10 minuta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ispod podvožnjaka nastala je poplava zbog prevelike količine kiše koju kanalizacija nije mogla progutati. Potučen je i rekord kiše po četvornom metru, star 106 godina
Vidi originalni članak

Osijekom je u subotu kasno poslijepodne protutnjala snažna oluja praćena jakom kišom i tučom. Prema riječima naših čitatelja, jak vjetar je lomio grane, rušio semafore, a na prometnom križanju nastala je poplava zbog koje je jedan automobil ostao zarobljen. Vozaču su pomogli vatrogasci. 

Olujni vjetar porušio je i stabla na dječjem igralištu u obnovljenom parku Zrinjevac u Osijeku, a srušen je i jedan semafor. 

Obilna kiša poplavila je i Kornatsku ulicu na križanju s Pašmanskom ulicom.

Osječki meteorolog Željko Lazanin na izvanrednoj sjednici Stožera zaštite i spašavanja rekao je kako je oboren povijesni rekord u litri kiše po četvornom metru. 

- Postignut je povijesni rekord unazad 106 godina, odnosno od kada postoje mjerenja, jer je u 10 minuta palo 28 litara kiše po četvornome metru, dok je dosadašnji rekord iznosio 25,4 litre - kazao je Lazanin. 

Gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo rekao je kako je zbog brojnih poziva građana na terenu 500 ljudi i službe koje saniraju nastalu štetu. 

Idi na 24sata

Komentari 103

  • Yassa 12.05.2013.

    dobro je sve kada se dobro svrši

  • ftw-wtf 12.05.2013.

    ovaj iz picerije imao posao ko bok! gazda rekao: sjedaj u taj sepet i juriš pod podvožnjak i potapaj! besple reklama, svi će ga slikati! i eto istina! potez ko bok! :))

  • matija gubec 55 12.05.2013.

    Pa jel nije gradonačelniku pozlilo i završio u bolnici zbog bubrežnih kamenaca ????

Komentiraj...
Vidi sve komentare