To je to što me zanima!

Sokol je kavu volio: Uletio je u kafić i u pepeljari dobio vode

Gosti su u ponedjeljak oko 8 sati mirno pili kavu u kafiću na zagrebačkoj tržnici Volovčica. Odjednom im se učinilo da je pukla granata. Svi su legli pod stolove
Vidi originalni članak

Maleni kafić Admiral na zagrebačkoj tržnici Volovčica u ponedjeljak oko osam sati ujutro posjetio je nenadani gost. Siva ženka sokola uletjela je u lokal i odmah napravila nered. U kafiću su osim konobarice u tom trenutku bila još četiri gosta. Svi su se prepali i od straha završili na podu jer je sokolica stvorila strašnu buku.

- Došao sam na kavu i uskoro završio ispod stola. To je bilo pravo jutarnje buđenje. Uletio je velikom brzinom i bio je toliko bučan i glasan da je zvučalo kao da je granata pukla - kazao nam je Šaban Zahirović jedan od gostiju. Kad je uletjela u kafić sokolica nije iz njega znala izaći. Pokušavala je, ali jedino što joj je uspijevalo je zabijati se u stakla lokala. Na kraju je razbila i čaše iznad šanka.

- Meni je preletila iznad glave. U sekundi sam legla na pod. Sva sreća da nije bilo više gostiju - rekla nam je gošća lokala Emanuela Muratović.

- Sva sreća da nikoga nije ozlijedila i da je ona čitava ostala - istaknula je konobarica Suzana Herceg koja je jedina ostala pribrana i pokušala pomoći jadnoj životinji. Uzela je jastučić i kad se sokolica na trenutak smirila i zaustavila na stolcu kraj šanka lagano je pritisnula i primila u ruku. Tada je u pepeljaru stavila vode i dala joj piti.

- Nije me bilo strah rukom je uhvatiti. Bila sam presretna kad sam shvatila da joj krila nisu slomljena. Odlučila sam je stoga pustiti da odleti - sretna je bila Suzana kad je vidjela kako je lijepa sokolica odletjela bez problema. 

- Znao nam je vrabac doletjeti. Ma čak i golub. Ali sokol nikada. U ovom lokalu na tržnici radim već 13 godina i nikad nisam vidjela da sokoli ovdje lete. I onda mi jedan dođe na kavu - kroz smjeh završava priču spasiteljica sokola - hrabra Suzana.

Vrlo pametna ptica: Leteći robot izgleda poput galeba

Idi na 24sata

Komentari 8

  • melica-mea 21.10.2013.

    Dogadja se.Cesto mi se grlice zaletavaju u prozore i nije ugodno cuti taj udarac u staklo.Medjutim kako nakon toga odmah odlete nadam se da ostanu neozlijedjene.

  • Emanuelamladen 19.10.2013.

    Pa po boji sokola se zna dali je ženka ili decko hahaha

  • sspavlovic734 18.10.2013.

    to je bilo jutarnje buđenje za sve ,bolje i od kave i tjelovježbe hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare