To je to što me zanima!

Srušili su lučku dizalicu visoku 40 metara i tešku preko 20 tona

Na prostoru bivše Tvornice elektroda i ferolegura u Šibeniku godinama stoji ogromna zapuštena dizalica. Radnici su je uklonili jer se godinama njome nitko ne koristi
Vidi originalni članak

Dizalica je bila visoka 40-ak metara, a nosivosti do 20 tona i bila je namijenjena za rasuti teret. Na njenom rušenju radila su dva radnika. Rušili su je bagerima. Dizalica će svoj radni vijek završiti u reciklaži, kazao nam je Ante, čitatelj koji je u utorak ujutro u Šibeniku fotografirao rušenje dizalice.

Radnici su u ponedjeljak počeli rušiti lučku dizalicu u staroj Tvornici elektroda i ferolegura u Šiberniku. Dizalicu su u cijelosti srušili u utorak. Prilikom rušenja, od dizalice je ostalo oko sto tona metala koje se rasulo po zemlji. Ovih dana slijedi raščiščavanje terena. 

- Ta tvornica ne radi već petnaest godina. Vjerojatno će se na taj prostor širiti grad Šibenik. - dodaje Ante.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • dragstar_1 28.09.2012.

    staaaro željezo kupujem, staaare špahere, peći, stare aute, stare lučke dizalice kupujem! (Nazvati Sulju sa zelenim tamićem)

  • missozloccko 27.09.2012.

    dobro ljudi pročitajte ovu glupost NASLOV: Srušili su lučku dizalicu visoku 20 metara i tešku preko 40 tona POČETAK TEKSTA: Dizalica je bila visoka 40-ak metara, a nosivosti do 20 tona i bila je ... ove brojke si nikako ne stimaju, šta je sad nakraju, a takvih tekstova ima svako malo...

  • smajser22 26.09.2012.

    srušili su dizalicu od 40 tona, a ostalo je samo 100. tona metala?

Komentiraj...
Vidi sve komentare