To je to što me zanima!

Štefica će i nagradu 24sata od 1000 kuna darovati drugima

Štefica Kveštek sašila je 50 jastuka s likovima iz crtića i darovala ih djeci u domu. Ona je čitateljica mjeseca. Ali i 1000 kuna nagrade ova draga žena će - darovati
Vidi originalni članak

Početkom prošle godine Štefica Kveštek (87) iz Varaždina dobila je pregršt tkanine s motivima likova iz omiljenih dječjih crtanih filmova. Na pamet joj je pala ideja da sašije jastučiće. 
Njima je željela razveseliti mališane koji nisu u mogućnosti dobiti darove od svojih roditelja. Nakon sedam mjeseci, koliko joj je trebalo da sašije 50 jastučića, javila se u redakciju 24sata kako bi objavom priče našla neku udrugu koja će te jastuke pokloniti djeci.

Nakon objave priče u našim novinama, preko udruge FB humanitarci Varaždin, jastučići su završili u rukama djece u utočištu Sv. Nikola i u Domu za nezbrinutu djecu Nova budućnost. Mališani su bili oduševljeni njima. Redakcija 24sata izabrala je baku Šteficu velikog srca za čitatelja mjeseca prosinca i za ovu nesebičnu gestu nagradila je s 1000 kuna.

Nije joj bila namjera osvojiti nagradu, ali ju je jako razveselilo kad su joj se oko Božića počeli javljati poznanici i prijatelji sa svih strana. O njezinom činu pročitali su u novinama, a javila joj se čak i žena koja je kod tete Štefice stanovala 1979. godine, a sad živi u Splitu.

- Meni ne treba novac, imam dovoljno za sve što mi treba. Želim 500 kuna od nagrade donirati desetogodišnjoj Marijeti Bugarin iz Koprivnice koja jedina u Hrvatskoj ima Parry-Romberg sindrom. Drugu polovicu dat ću susjedu Marku koji je pretplatnik 24sata i svakog dana mi donese svoj primjerak – odlučila je.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Laik rečenica 12.03.2014.

    Svaka ti cast bakice,uostalom vidi se postenje ,nesebicnost,etc--ali na djelu,a ne puna gubica vrlina a od toga-nula bodova

  • SKY1 19.01.2014.

    Bravo gospođo!

  • deda62 16.01.2014.

    nemojte o tome pisati, mogli bi baki oduzeti penziju misleć da joj ne treba

Komentiraj...
Vidi sve komentare