To je to što me zanima!

Struja iz solarne elektrane napajat će 130 kućanstava

U Gospodarskoj zoni Čaporice kraj Trilja u petak su otvorili solarnu elektranu vrijedu oko 4, 5 milijuna kn. Na godinu će proizvesti oko 400 kWh a sve će predavati mreži
Vidi originalni članak

Solarne ploče su na krovu, a upijat će sunčevu energiju kako bi na kraju dobili električnu energiju. Najveću solarnu elektranu u Hrvatskoj pustili su u pogon u petak u Gospodarskoj zoni Čaporice kraj Trilja. 

Očekivana proizvodnja ove solarne elektrane je oko 400 tisuća kilovatsati na godinu, a to je dovoljno za  opskrbu 130 kućanstva na godinu. Solarna elektrana svu proizvedenu energiju predaje u mrežu. Koštala  je oko 4,5 milijuna kuna. a projekt je grupe Ma.Co.T. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • pastorosasben 01.12.2016.

    Hitno treba novac? Možemo vam pomoći! kontaktirajte nas danas na pastorosasben@outlook.com

  • AlenCaic 15.04.2012.

    ja sam u potpunosti za ovakve projekte i koristenje obnovljivih izvora. na svijetu nas je svakim danom sve vise, tehnologija i proizvodnja ne zadovoljavaju ni minimum zahtjeva sto se tice zastite okolisa, a i one zakone koji postoje nitko ne sljivi 5 % jer ak imas spagu dobit ces sve potrebne dozvole. ako se ne okrenemo prirodi uskoro ce stvarno bit najnormalnija pojava poput ovih vijesti o djeci sa 6 nogu 2 glave, i unistit cemo sve lijepo na ovom planetu

  • bepo1606_1 14.04.2012.

    Proizvodnja solarnih ploča je ekološka bomba.Više štete nego koristi.Iskoristivost maksimalno 30 %.Da auta iskoriste samo 30% benzina nitko ih ne bi vozio.P.S. Svi plačamo dodatak na obnovljive izvore(večinom strancima)što je van pameti kad taj KWH košta 6 puta više od onog kojeg trošimo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare