To je to što me zanima!

Tele su stavili na kamion i vozili ga od Malinske do Krka

U utorak su vozači na cesti od Malinske ka Krku primjetili kamion s dizalicom. No, umjesto građevinskog materijala, cigli, cementa, kamena, na njemu se vozilo tele...
Vidi originalni članak

Ne znam kako su ga uspjeli popeti na kamion. Nadam se da ga nisu podigli dizalicom, koja stoji na kamionu, rekao nam je čitatelj koji je u utorak na prometnici od Malinske prema Krku snimio fotografiju. 

Naime, ispred njih vozio se kamion s dizalicom. Takav kamion obično se koristi za prijevoz građevinskog materijala, paleti cigle, cementa, kamenja, No, umjesto svega toga na njemu se vozilo tele. 

- Vozili su se dobrih 10 kilometara - kaže čitatelj. 

Inače, Zakon o zaštiti dobrobiti životinja propisuje da životinje smiju prevoziti za to registrirane osobe, da životinja ne smije patiti tijekom prijevoza, da se spriječi mogućnost njezina ozljeđivanja i slično. Vozač teleta prekršio je najmanje tri članka Zakona. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • beiv 11.07.2013.

    Igore, ne piši bez veze. Životinje na većim udaljenostima trebaju prevoziti ovlašteni prijevoznici u odgovarajućim vozilima. Za vlastite potrebe to nije uvjet. A pretpostavka da su ga tovarili dizalicom ne stoji jer nije to nepokretni teret. Ali in je pisati o dobrobiti životinja kojima je sudbina da nahrane takove likove kao što je tekstopisac.

  • vjeverka 10.07.2013.

    krk(anluk:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare