To je to što me zanima!

U dvorište obiteljske kuće netko je odbacio raketni bacač

Raketni bacač M 80, u narodu pozatniji kao Zolja, u svojem dvorištu pronašla je obitelj iz Kupinečkog Kraljevca u ponedjeljak ujutro. Odmah su pozvali policiju...
Vidi originalni članak

Ne znamo tko ju je ni zašto ostavio u našem dvorištu. Naša obitelj živi običnim životom i nemamo nikakvih razmirica ni s kim. Pronašli smo je u ponedjeljak, jer smo taj dan bili u Zagrebu. Vratili smo se a ispred kuće su se okupili susjedi, rekla nam je Marijana M. (30),  čitateljica 24sata koja nam je poslala fotografije neuporabljenog ručnog raketnog bacača M-80, poznatijeg kao Zolja. U kući živi sa sestrom, roditeljima i bakom.

Marijana i susjedi prepali su se, jer u ulici ima male djece koja bi mogla stradati zbog nečije gluposti. Policajci su došli, osigurali prostor te su pozvali kolege iz protueksplozijskog odjela. 

- Zolju su odnijeli pirotehničari. U noj nije bilo rakete – rekli su nam u zagrebačkoj policiji u utorak. Zolja je lako protuoklopni raketni bacač od pojačane plastike i može se rabiti samo jednom, teleskopski se rasklapa a okidanjem se ispaljuje raketa kalibra 64 milimetra smještena u stražnjem dijelu bacača.  Može probiti 300 mm čvrstog čelika pri pravome kutu. Ovo oružje zbog svoje lakoće (3 kg napunjeno) bilo je omiljeno među pješaštvom.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Jabba 07.03.2012.

    pa pogledaj izjabvu zg policije u tekstu.

  • Jabba 07.03.2012.

    Ja ne znam što vi čitate - evo rečenice: - Zolju su odnijeli pirotehničari. U noj nije bilo rakete – rekli su nam u zagrebačkoj policiji u utorak.

  • mmmikica 07.03.2012.

    čak štoviše nije se niko ni okupio niti je bila ispred kuće već livade. muž i brat su bili sami do dolaska policije. čak ni dok je bila policija niko se nije okupio

Komentiraj...
Vidi sve komentare