To je to što me zanima!

U središtu Đakova pronašli su dječju lubanju i kosti rebara

Jedna od lubanja je cjelovita, a oko nje su kosti rebara. Stručnjaci vjeruju da dijete ondje nije prvotno pokopano već su posmrtne ostatke ondje donijeli naknadno...
Vidi originalni članak

Fotografiju dječjeg kostura snimio sam u srijedu u Đakovu, na Strossmayerovu trgu, gdje arheolozi Ministarstva kulture iskapaju povijesni lokalitet, rekao nam je Mihael, čitatelj 24sata koji nam je poslao fotografiju.

U Ministarstvu kulture potvrdili su nalaz.

- Zaštitna arheološka istraživanja na Strossmayerovom trg u Đakovu još uvijek su u tijeku te nije moguće donositi definitivne zaključke o podrijetlu svakog pojedinog nalaza. Istina je da su prilikom istraživanja pronađene tri lubanje, međutim ne radi se o tri cijele lubanje već o njihovim ulomcima: jednoj lubanji pripada ulomak kalote, jednoj ulomak čeone kosti i kalote, a treća (dječja) lubanja također je nađena u fragmentima. Svi ovi nalazi su nađeni u nasipanom sloju koji je nastao prilikom niveliranja trga u 18. stoljeću. S obzirom na to da se radi o nasipanom sloju starom više od 200 godina nije moguće odrediti s kojeg je mjesta zemlja za nasipanje tada dovezena - priopćili su iz Ministarstva kulture.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare