To je to što me zanima!

Vatrogasci vratili ptića mami, tati, braći i sekama u gnijezdo

Mala lastavica ispala je iz gnijezda na primoštenskoj pošti s visine oko 8 metara. Spasila ju je gospođa koja ju je odnijela doma. Ptić je ipak morao mami i tati doma
Vidi originalni članak

To je znala i gospođa koja je iscrpljenog ptića lastavice našla na tlu kraj primoštenske pošte. Ispao je iz gnijezda s visine od oko osam metara. Gospođa ga je odnijela doma, pazila ga i pomogla mu da preživi. Da bi nastavio uspješan oporavak, maleno stvorenje moralo se vratiti u prirodno okružje, da ga mama i tata oporave. Gospođa je tako pozvala Centar 112 a oni primoštenske vatrogasce koji su došli u četvrtak oko 15 sati.

- A bio je jadan, mali, bilo je jasno da ga moramo vratiti roditeljima koji jedini znaju njegovati svoje malo stvorenje kako bi opstalo i stasalo - rekao nam je primoštenski vatrogasac iz DVD Primošten. Popeo se na ljestve te ga vratio u gnijezdo iz kojeg je ispao. 

- Unutra su mu bili roditelji i dva ili tri ptića, braća i sestre. Gnijezdo je poluotvoreno. Vratili smo ga i vjerujem da smo usrećili tu malu obitelj - kaže vatrogasac. U intervenciji ne vidi neko veliko djelo. 

- Naša je dužnost pomagati svima kojima možemo - skromno je rekao. Inače, lastavice su vjerne ptice svojim odabranicima, a na svijet donose troje do petero ptića. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • DaliborKralj 29.06.2012.

    to se ne radi...na taj način ptica može napustiti svoje gnijezdo ako osjeti da je neko stvorenje bilo u blizini (čovjek) a ptica nije pala sama več ili je bila najslabija ili je bila bolesna a u ptičjem svijetu se takvi mladi ne hrane več roditelj miče takvo mladunče iz legla,okrutno ali eto...

  • tatamlata 29.06.2012.

    Koliko na slici raspoznajem to je Piljak. Inace su u gradovima lastavice puno rjeđe od piljaka. Nisam siguran da ste ucinili dobar posao. Prije ce biti da je u gnijezdu postalo tijesno i onda jaci ptici izbace slabije van i tako sebi stvore prostor za zivot. Priroda je ponekad jako okrutna, selekcija je bez milosti ;/

  • baracuda 29.06.2012.

    Svake godine ispod mog balkona lastavice naprave gnijezdo! Ove godine su unutra 3 male lastavice koje su baš jučer po prvi put uspješno poletjele!

Komentiraj...
Vidi sve komentare