To je to što me zanima!

Vertigom krstare Jadranom za 1,8 milijuna kuna na tjedan

Jahta Vertigo u utorak je pristala u Rovinjskoj luci Valdibora. Za jedrilicu godine proglasili su je 2011. Prima 12 gostiju o kojima se brine 11 članova posade
Vidi originalni članak

Nitko od prolaznika u Rovinjskoj sjevernoj luci Valdibora u utorak nije mogao ostati ravnodušan prema impresivnoj i jednoj od najljepših i najluksuznijih jedrilica na svijetu S/Y Vertigo - ispričao nam je čitatelj koji je jedrilicu fotografirao. Cijena najma za tjedan dana je oko 1, 800 000 kuna.

Jedrilicu je izgradila  kompanija "Alloy Yachts" 2011. na Novom Zelandu. 'Vertigo' je dug 67.20 metara, a širok 12.53 metara. Teži 837 tone i  njegov gaz iznosi 5.1 metar. Moderan dizajn je ono što se prvo primjećuje. Eksterijer jedrilice dizajnirao je Philippe Briand Ltd, a interijer Christian Liaigre. U unutrašnjosti se nalazi prostrani salon, golema blagovaonica, kuhinja, malena kino dvorana, teretana, spa oaza, knjižnica te brojne druge prostorije za ugodne dnevne aktivnosti. Jedrilica prima 12 gostiju o kojima brine 11 članova posade. 

Njezin prvi izlazak na more privukao je veliku medijsku pozornost te pozornost  ljubitelja ovakvih plovila. Već iste godine u Turskoj na "Superyacht Awardsu" osvojila je nagradu za jedrilicu godine.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • grasi 17.08.2012.

    Baš sam nju snimao u Rogoznici u Marini Frappa...ludnica od jahte!

Komentiraj...
Vidi sve komentare