To je to što me zanima!

Veseli dupin skokovima ih je pozdravio u uvali u Krnici...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Danijela Petrošević i njezin dečko šetali su se u subotu popodne uz more. Pola sata uživali su gledajući dobroćudnog sisavca kako se praćaka u moru pred njima
Vidi originalni članak

Prolazi smo uz more. Bilo je popodne. Pri povratku vidjela sam da je iz mora nešto iskočilo. Dečko mi nije vjerovao. Zastali smo i pričekali. Nedugo potom dupin je počeo iskakati iz mora, rekla nam je Danijela Petrošević, čiteteljica 24sata koja je u subotu popodne u mjestu Krnica, na istočnoj obali Istre, snimila zaigranog dupina. Ondje se zadržao oko pola sata, a onda se polako, udaljavao prema otvorenom moru. 

Mještanin koji je pogledao video iznenadio se, jer ne pamti odavno da su ondje vidjeli dupina. Dr. Alen Soldo, sa Sveučilišta u Splitu kaže da je to sasvim normalna aktivnost dupina. 

- Zimi bliže prilaze obali jer nema barki, brodova, prometa, buke. S druge strane, zimi uz more nema ni puno ljudi pa ga rijetki i vide uz obalu - pojasnio je Soldo dodajući da dupini nemaju problem s orijentacijom i da bez problema mogu iz uvale pronaći put prema otvorenom moru. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nuša matanova 28.03.2012.

    prekrasne i pametne

  • Tinicaa_1 27.03.2012.

    Već viđeno upravo u Krnici..pred malo vremena..cijelo vrijeme su nas tri dupina pratila uz gliser :-)

  • SKY1 27.03.2012.

    Lijepe i dobre životinje... :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare