To je to što me zanima!

Vozačka je tuga pregolema, ode mu kotač, a rezerve nema

Čitatelj 24sata snimio je u srijedu oko 15 sati u Zagrebu autobus kojem je nedostajao zadnji kotač. Vozač nije prevozio putnike. Odvezao se Maksimirskom
Vidi originalni članak

Vozio se Kišpatićevom pa je došao u Bukovačku te skrenuo u Maksimirsku. Vozač je bio sam u autobusu, nije prevozio putnike, rekao nam je čitatelj koji je u srijedu oko 15 sati u Zagrebu snimio autobus bez zadnjeg kotača

- Takvi autobusi imaju kočnice i na stražnjim kotačima. Kako nema gume, nema ni trenja, što znači da su mu kočnice u ovom slučaju dosta oslabljenje - kaže čitatelj. 

U Centru za vozila Hrvatske kaže da se autobusi smiju voziti bez preinaka, dakle moraju ih voziti onakve kakve im je isporučio proizvođač. U ovom slučaju moguće je da je problem s kotačem nastao nedavno pa je vozač vozio autobus na popravak.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • vekizveki 08.02.2014.

    Čitatelj se čudi ko pura dreku. Vidi se da je stručnjak za fiziku i dinamiku jer je odmah izračunao da sile kočenja ne valjaju.

  • MichaelMonako 01.02.2014.

    Vjerovatno se vračao po izgubljeni točak.Nemoš ti proč a da neko nešto ne vidi.

  • reley 01.02.2014.

    Na autobusu se treća osovina ne podiže radi uštede potrošnje gume.Ako ta osvina ima kočnice a ima onda znaći da je kočenje bez kotača daleko ispod dozvoljenog.Ako na autobusu ne radi jedno od glavnih svjetala (oboreno) onda je tehnički neispravan.Dali se autobus bez kotača može zvati tehnički ispravnim ako ga tako nije isporučio proizvođač ?Kako god se gleda rezervni kotač je trebao imati jer ako je skinuo ovaj to znaći da nije montirao drugi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare