To je to što me zanima!

Zmija im ušla u ljetnu kuhinju, vatrogasci je vratili u prirodu

Čitatelj 24sata u ponedjeljak oko 20 sati ušao je u svoju ljetnu kuhinju. Iznenadio se kad je nasred kuhinje vidio ogromnu crnu zmiju. U pomoć je pozvao vatrogasce
Vidi originalni članak

Ušao sam u kuhinju. Prestrašio sam se jer se nasred sobe našla zmija. Bila je dugačka oko jednog metra. Probao sam ju izbaciti iz kuhinje, no nije mi uspjelo, rekao nam je D.M., čitatelj 24sata koji je u ponedjeljak oko 20 sati u Požegi fotografirao zmiju u ljetnoj kuhinji.

- Kako ju nisam mogao izbaciti, pozvao sam vatrogasce koji su već imali par intervencija vezanih za hvatanje zmija. Došli su sa zaštitnom opremom. Kad su je ulovili, vratili su je u prirodu. Zmija koja mi je ušla u kuću je bjelica, a vjerojatno je tražila hranu. - dodaje čitatelj.

Vatrogasci JVP Požega oko 20 sati zaprimili su dojavu o zmiji u kući u Zagrebačkoj ulici. Uhvatili su je i pustili u šumu.

Bjelica je vrsta zmije koja nije opasna. Može narasti do dva metra. Pretežito se hrani glodavcima, gušterima, Bjelica je u Hrvatskoj jedna od najčešćih zmija, a može ju se susresti od krajnjeg juga do sjevera Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 19.09.2012.

    U Hrvatskoj živi samo 16 vrsta zmije od kojih su 2 otrovnice i jedna poluotrovnica. Pa dajte ljudi zar je to tako teško naučiti? Znate sve vrste Audija, VW, tehničke pojedinosti motora, ubrzanja, I-Phoni ovakvi, onakvi, I-pod shuffle i ostale nepotrebne gluposti, a ne znate ništa o ovim stanovnicima Hrvatske, koji su tu bili davno prije nas. I to zbog ružnih predrasuda o zmijama, da su ljigave, da skaču i grizu sve oko sebe, da se zavlaže u hlače i ne znam što sve ne. Hrvatska-zemlja neznanja!!!

  • vitaminix 19.09.2012.

    zmija je za mene zmija, ne razlikujem ih nešto ali u susretu s njima, najčešće obaram rekorde u troskoku zuuuum

  • johndoe 19.09.2012.

    ogromna crna zmija duljine jednog metra ??...hahah

Komentiraj...
Vidi sve komentare