To je to što me zanima!

Ruukki čelični krovovi-inovacija na hrvatskom tržištu

Krov je kruna i zaštitnik svake kuće, i jako je bitno od kakvog je materijala. Danas na našem tržištu postoje mnogi proizvođači pokrova kao i razne vrste materijala
Vidi originalni članak

S obzirom na to, sve veće zanimanje stvaraju proizvodi od lima i metala, točnije čelični pokrov. Zašto čelik? Čelik je iznimno lagan materijal (i do pet puta lakši od crijepa), a ima izrazitu snagu, stoga se može postaviti na bilo koji krov, bez potrebe za jačanjem konstrukcije. Uznapredovala tehnologija omogućila je korištenje mnogih premaza koji čeliku daju trajnost i gotovo doživotnu izdržljivost. Također, metalni pokrov lakše se i brže ugrađuje, što svaku obnovu krova čini jednostavnom. Čelični krov vrlo je čvrst, lagan i otporan. Premaz održava krov čistim, jer se lišće i razne nečistoće ne zadržavaju na krovu. Čelik ne zadržava mahovinu kao cigla ili beton, te radi toga olakšava održavanje ljepote i čistoće krova.

Ruukki je finski proizvođač čeličnih pokrova koji su dobro znani po tome što sjedinjuju kvalitetu, ljepotu i funkcionalnost koje karakteriziraju nordijsko nasljeđe. Osnovna prednost Ruukki čeličnog pokrova je obrada njegove površine, tj. premaz u boji (Purex, Pural i Pural mat). Premaz daje površini trajnost, učinkovito je štiteći od korozije uzrokovane vlagom te osigurava da boja ne izblijedi pod sunčevim UV zračenjem. Ruukki proizvođač otvoreno daje jamstvo za estetsku i funkcionalnu kvalitetu u pismenom obliku. Razvili smo široku mrežu distributera, koji svojom kvalitetom i profesionalnošću omogućuju bezbrižnu ugradnju pokrova, uz pisano jamstvo do 50 godina, a nedavno otvoren Ruukki Express, dio europskog maloprodajnog lanca, nudi sve proizvode na jednom mjestu – falcane krovove, crijep ploče, trapezni lim i sustav odvodnje oborinskih voda.

Inovacija je ono što određuje Ruukki krovove, a širok izbor proizvoda te njihov dizajn i paleta boja ne ostavljaju nikog ravnodušnim. Čak ni one najizbirljivije.

Idi na 24sata