To je to što me zanima!

Savršene domaće pite i burek

Sutra ne propustite novi broj tjednika Skuhatćute za samo 1,99 kn uz 24sata jer donosimo vam recepte za savršene domaće pite i burek.
Vidi originalni članak

U novom broju magazina za uživanje Skuhatćute donosimo 19 recepata za savršene domaće pite i burek. Korak po korak, naučite pripremiti supertanko domaće tijesto i zabavite se kombiniranjem šarolikih nadjeva od sira, špinata, blitve, mesa, patlidžana, poriluka i gljiva. Uz bakine savjete lako je ispeći nezaboravne specijalitete. 

Pite su odlične i ako im se doda bundeve, koja ima i svoju modernu stranu. Izmiksajte je u pire koji možete dodati juhama ili rižotima kako bi bili kremasti, a u kombinaciji s mesom jamči sočno pečenje. Lijepo i aromatično narančasto meso dodaje se i lazanjama ili quichevima. U kutku za vinoljupce pročitajte reportažu o Koraku i njegovom syrahu, jedinom vinaru koji proizvodi vrhunsku kapljicu na hladnoj  Plešivici. 

Ako vam se jede nešto slatko, a nemate strpljenja satima miksati sastojke ili čekati da se krema ohladi lava-kolači mogu poslužiti kao inspiracija za desert. Peku se tek nešto više od deset minuta, a nagrada je erupcija čokoladne lave iz mekanog biskvita. Dosadi li vam klasika, slobodno iskoristite bijelu čokoladu - ili dodajte orašaste plodove, tučeno vrhnje ili sladoled. Ostanete li bez praška za pecivo - slastice će spasiti dodavanje sode bikarbone, Vino u umacima zamjenjuje mješavina octa i voćnog soka, a jogurt uvijek može zamijeniti vrhnje... 

O gastrozamjenicima možete pročitati u našoj stalnoj "tvornici trikova", a uspijemo li vas nadahnuti na pripremu delicija, obavezno nam pošaljite omiljene recepte i fotografije. Najsretniji osvajaju nagrade!        

Idi na 24sata