To je to što me zanima!

Senzualni užici u kupki od magarećeg mlijeka

Nakon božićnih blagdana, kada obično nabacimo koji kilogram viška za obiteljskim trpezama, te ludih dočeka Nove godine, pravo je vrijeme za opuštanje tijela i uma i punjenje baterija
Vidi originalni članak

A za to nema boljeg mjesta do luksuznog resorta Le Méridien Lav, jedinog najviše kategorije u srednjoj Dalmaciji. U ovoj vrlo moderno uređenoj oazi mira i zdravlja, koja se prostire na površini preko 3.000 m2, smještenoj u neposrednoj blizini Splita, ponovni balans možete pronaći u “Diocletian SPA” centru

U njemu je svaki od tretmana, na bogatoj listi ponuđenoj korisnicima, doveden do razine rituala koji nudi vrhunski i po mnogo čemu jedinstveni SPA doživljaj. Šaptaji starih običaja, različite terapeutske discipline te primamljiva mješavina zapadnjačkih i istočnjačkih praksi, povezani su u originalnu cjelinu s ciljem apsolutne relaksacije.

Uzmimo za primjer “Thalgo Indocean Ritual”, u trajanju od 120 minuta, koji se temelji na ideji uplovljavanja u četiri luke svijeta: mediteranske, egipatske, indijske i kineske. Vjerojatno najimpresivniji dio ovog tretmana je kupka od magarećeg mlijeka u kakvoj je običavala uživati slavna egipatska kraljica i možda najpoznatija zavodnica starog svijeta, Kleopatra.

Posebno zavodljiv je i tretman Marine Prelude, kojega zaposlenici SPA centra u šali nazivaju “Ludi Marin”. On podrazumijeva najfiniju eksfoliaciju tijela prirodnom solju i morskim blatom punim mineralima. Njime se vrlo efikasno uklanjaju mrtve stanice pa tekstura kože postaje savršeno glatka i baršunasta. Ovaj tretman pomaže opuštanju čitavog tijela čemu svakako značajno doprinosi i refleksološka masaža stopala.

U ponudi “Diocletian SPA” centra, između ostalog, su i reiki tečajevi te Health Divine programi disanja, koji se nude samo u ovom resortu. SPA centar je baziran na holističkom pristupu njezi i revitalizaciji tijela i uma. Kombinacija je to najboljih SPA tehnika koje se koriste diljem svijeta, no uz upotrebu jedinstvenih domaćih ulja lavande i badema.

Ova se oaza prostire na dvije etaže te nudi unutarnji bazen s masažnim efektima i vanjski, tzv. “infinitybazen uz more, rimsku parnu kupelj, zonu za relaksaciju, hladni bazen, vrtložnu kadu, odvojene finske i parne kupelji za muškarce i žene, solarije, sobe za meditaciju, masaže, posebnu VIP sobu za tretmane uz vodeni krevet te vlastiti mali bazen i jacuzzi, teretanu te prostor za grupne treninge joge, pilatesa i kružnog treninga.

Ukoliko ste se tijekom ove zime odlučili za kratak odmor na kojem će vam tijelo i um biti jako zahvalni, ne propustite rezervirati Zimski paket Le Méridien Lava. Naime, uz smještaj po vrlo povoljnih 72 € po osobi dnevno, ovaj paket nudi i jednu opuštajuću 45-minutnu masažu te doručak i večeru u jednom od restorana ovoga vrhunskog resorta. Za više informacija posjetite www.lemeridienlavsplit.com ili nazovite 021 500 500.

Idi na 24sata