To je to što me zanima!

'A je to': Šašavi 'frendovi' Pat i Mat jurit će autom na Jadran

Dva nespretna Čeha koji sve probleme rješavaju po principu sam svoj majstor na sceni će proći kroz brojne pustolovine. Između ostalog, slagat će i knjige u regal koji su sami napravili
Vidi originalni članak

Susjedi i najbolji prijatelji Pat i Mat vidjet će na televiziji reklamu za odmor na Jadranu. Svojim kabrioletom krenut će u urnebesne avanture.

Tako je redatelj Mario Kovač opisao zaplet predstave 'A je to' koju postavlja u zagrebačkom kazalištu Trešnja. Da bi radnja bila uvjerljivija naručili su automobil po uzoru na kabriolet kakav lutke voze u češkoj animiranoj seriji.

- Više od tri mjeseca radili su ga mehaničari DOK-ING-­a. Pokreće ga elektromotor, a neke vanjske dijelove pronašli su i na otpadu – rekao nam je Asim Ugljen (33). On je u predstavi Pat, lik koji nosi žutu majicu i crnu kapu. Dodaje da su majstori cijelu radionicu oblijepili fotografijama iz serije kako bi auto što više nalikovao originalu.

- Pravi je gušt voziti ga. Poželim se njime provozati gradom - kaže Marko Cindrić (32), koji igra Mata. Cindrić je tri puta pao na prijamnom ispitu na zagrebačkoj Akademiji, pa je glumu završio na britanskom Oxfordu. Ondje mu je predavao redatelj scenskog pokreta Jonny Hoskins kojeg je pozvao u Zagreb da ih pouči klaunovskom hodu za predstavu. 

Dva nespretna Čeha koji sve probleme rješavaju po principu sam svoj majstor, a to redovito završava katastrofom, na sceni će proći kroz brojne pustolovine. Između ostalog, u Matavom dnevnom boravku slažu i toranj od knjiga kako bi na njega postavili TV antenu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Eva B. 13.05.2016.

    Ufaaaaa i sad mi pocela svirit u glavi ona njihova pismica

  • capo 12.05.2016.

    Mogla bi biti dobra predstava, mada je teško uživo izvesti sve bedastoće koje izvodi legendarni dvojac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare