To je to što me zanima!

Ansambl Lado i Neli Andreeva skupa snimili 'Oj, ti bela zorja'

Zahvaljujući želji i entuzijazmu Ladovih umjetnika i Neli Andreeve za upoznavanjem građana Bugarske s hrvatskom tradicijskom kulturom, suradnja se nastavila digitalnim putem
Vidi originalni članak

Svečanim koncertima u Beču, Pragu, Münchenu i Bratislavi, Ansambl Lado obilježio je početak hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije u siječnju ove godine.

Zbog sprečavanja širenja pandemije korona virusom odgođen je koncert Orkestra Ansambla Lado u Bugarskoj na kojem je posebna gošća trebala biti Neli Andreeva, jedna od najistaknutijih solistica bugarskog nacionalnog folklornog ansambla Filip Kutev.

Zahvaljujući želji i entuzijazmu Ladovih umjetnika i Neli Andreeve za upoznavanjem građana Bugarske s hrvatskom tradicijskom kulturom, suradnja se nastavila digitalnim putem. Ladovi glazbenici snimili su glazbu na pjesmu Siniše Leopolda, 'Oj, ti bela zorja', koju je otpjevala upravo Neli Andreeva. 

- Nadamo se da ćemo nakon stabiliziranja cijele situacije u bližoj budućnosti realizirati planirani koncert u Sofiji i suradnju sa solisticom svjetskog glasa Neli Andreevom te da ćemo imati prilike bugarskoj publici prikazati bogatstvo hrvatske tradicijske glazbe - rekla je ravnateljica Ansambla Lado, Ileana Jurin Bakotić.

U NEOBIČNIM UVJETIMA Uskoro prva dva koncerta u Hrvatskoj nakon koronavirusa

Uz spomenuti koncert u Bugarskoj, odgođeni su i Ladovi nastupi koji su povodom predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije trebali biti na Malti, Cipru, Poljskoj i Mađarskoj.

Koncerte u Beču, Pragu, Münchenu i Bratislavi financijski je podržalo Ministarstvo kulture.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare