To je to što me zanima!

Ante Cash: 'Pred svećenikom sam se slomio i dugo plakao'

Najprije sam se počeo moliti, a onda sam se nakon mnogo godina pojavio na prvoj ispovijedi, rekao je reper koji se svakodnevno moli pa i na putu do posla i nazad
Vidi originalni članak

Ne mogu se načuditi kakve sam pjesme nekada pisao. Otkud meni pravo da sa 17 godina, vođen nekakvim nezrelim aktivizmom, kritiziram Crkvu, rekao je reper Ante Cash (32) u intervjuu za portal Bitno.net. Imoćanin je ispričao kako je bio biblijska zalutala ovca koja je prema svojim intuicijama i osjećajima procjenjivala što je grijeh, a što dobro. 

NOVI ALBUM Ante Cash: 'Vakula je rek'o da imam novi dvostruki album'

- Tek sam prije četiri godine shvatio koliko sam bio u krivu oko mnogih stvari za koje mi je srce govorilo da su ispravne - istaknuo je Ante. Tvrdi da je u pubertetu zaglibio u onome 'sve što vole mladi', ali nije se navukao na drogu jer je uvidio svoju ovisničku narav. No Bog ga je unatoč svemu čuvao od ozbiljnijih problema. Kao 17-godišnjak je snimio i pjesmu 'U ime oca i novca' u kojoj je kritizirao Crkvu i svećenstvo. Odlučio ju je više ne pjevati i izbrisao ju je s YouTubea. 

- Mislim da ona predstavlja moja neka glupa kratkovidna nezrela pubertetska uvjerenja, ali i loš pokušaj afirmacije u društvu koje voli kritiku. Naravno da Crkva ima svojih propusta, mana i rana, ali je ne može kritizirati onaj koji je u potpunom neznanju i grijehu - ispričao je reper. Ante je prije četiri godine došao do 'dna', iako je imao uspjeha sa svojim pjesmama. 

- To vrijeme je bilo mučno jer sam imao svašta na duši. Najprije sam se počeo moliti, a onda sam se nakon mnogo godina pojavio na prvoj ispovijedi - prisjetio se Imoćanin. Dodao je kako se pred svećenikom raspao i dugo plakao. Nakon toga je prošao brojne ispovijedi tijekom kojih je sjetio grijeha iz mladosti, a sada se svakodnevno moli, pa čak i na putu do posla i nazad izmoli krunu. 

PREMIJERA Pogledajte kako je Ante Cash ukrao 'Milenu' Rajku Dujmiću

Pjevač je nedavno snimio video s ekipom iz 'Božanstvene  komedije' na televiziji Laudato, a pripala mu je uloga Isusa zbog njegove duge kose. Riječ je o humorističnoj, ali ozbiljnoj emisiji koja informira, zabavlja, opušta, poučava i nasmijava gledatelje.  

- U Božanstvenoj komediji na Laudatu uživam i kao sudionik i kao gledatelj, jer je to prvi katolički humor u Hrvatskoj, niša koja nije postojala do sada, dijelom zbog infrastrukture, ali i dijelom zbog skrupula - zaključio je reper. Cash je nedavno snimio novu pjesmu 'Ante' i spot za nju, a inspiracija mu je bio rodni Imotski. 

- U Imotskom vikneš Ante i pola grada se okrene. Ako to nije inspiracija za pjesmu, onda ne znam što jest - objasnio je reper.

BESPLATAN UPAD IMENJACIMA Inspiracija reperu: Vikneš Ante i pola grada se odmah okrene

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Prva Proleterska 16.03.2018.

    Ante , skucaj veliki krst od drvenih greda , onako sve skupa jedno 30kg težine , bjelu tuniku već imaš , staviš krst preko leđa i hodaj ! Da vidiš kolko para ćeš skupiti , pustiti ćeš repanje ! I odmah za Ercegovinu !

  • +Shalom+MI86+ 16.03.2018.

    Čak mi je i drago kada dajete ovakve vijesti.. Iako ih ovi vrsni povjesničari u teolozi koji su pokupili svu pamet svijete, izruguju, zapravo odlično je da prenosite kako Isus Krist ponovo dolazi u srca.. Ponosim se vama.. Iako vam je namjera zla, činite nešto što je dobro! Aleluja i Shalom!

  • Quasimodo80 15.03.2018.

    Evo još jedna Simona...😂😂😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare