To je to što me zanima!

Ante Gotovac: Zbog očeve smrti sam na tabletama...

Juri, ocu Ante i Ivana Gotovca, je zbog prijevare teške skoro milijun kuna prijetio i zatvor. Sinove iz prvog braka pokojni Jure nije vidio čak 23 godine
Vidi originalni članak

Ne mogu se pomiriti s time da ga više nema. Teško mi je, pa pijem tablete za smirenje, tužno je rekao Ante Gotovac (41), koji je za pokojnog oca Juru (67) bio jako vezan iako se nisu vidjeli, kaže, 23 godine. Nikada mu nije oprostio što je ostavio obitelj i oženio se za Imeldu Ercek. Gotovčeva prva supruga Jadranka, s kojom ima sinove Antu i Ivana, rekla nam je da joj je izuzetno teško. Nitko od obitelji Gotovac ne zna zašto se Jure objesio jer nije ostavio oproštajno pismo. Odmah su počela nagađanja da se Jure ubio zbog dugova. Protiv bivšeg viceguvenernera HNB-a na Općinskom sudu u Splitu vodio se kazneni postupak jer ga se sumnjičilo da je namjerno oštetio tvrtku Cian iz Solina za 999 tisuća kuna. Gotovac, koji je vlasnik tvrke Cibona Trucks, s tom tvrtkom je 2006. godine potpisao ugovor vrijedan 1,4 milijuna kuna. Ugovorom se obvezao da će im nakon uplate od gotovo milijun kuna dostaviti novu cisternu. Iako je za 15 dana novac sjeo na njegov račun, Gotovac cisternu nikad nije isporučio, a novac je zadržao.
- Prvo smo se s njim nagodili na Trgovačkom, no nije se držao dogovora, pa smo protiv njega podignuli kaznenu prijavu - objasnio je direktor oštećene tvrke, Petar Bojić. Jure se na sudu branio kako je htio vratiti novac, no da je zapao u velike poslovne teškoće. Glasnogovornica suda Vedrana Šimundža Nikolić kazala je da je postupak obustavljen jer je optuženi preminuo. Gotovcu je prijetio zatvor od jedne do osam godina.

ISPORUČIO KAMION BEZ OPREME ZA 100 TISUĆA KUNA
Uz tvrtku Cian, tvrtka Jure Gotovca Cibona Trucks, oštetila je i Automoto klub Marsonija iz Slavonskog Broda, piše Večernji list. Njima je, naime Jure Gotovac isporučio kamion bez opreme, nakon što su ga uredno platili 100 tisuća kuna. Direktorica Marsonije, Vesna Kerdić kaže da je Gotovac čak njih tužio Trgovačkom sudu, no presuda je bila u korist Marsonije. Nezadovoljan odlukom, pokojni Jure se žalio tako da da je postupak još uvijek u tijeku. Kerdić tvrdi da im je Gotovac čak nudio nagodbu koju nisu prihvatili jer su bili uvjereni da će se spor na Visokom trgovačkom sudu u konačnici riješiti u njihovu korist.

MAMA JADRANKA JAKO JE VEZANA ZA DJECU
Sinovi Jadranke Gotovac jako su privrženi majci. Njezin mlađi sin Ivan, bivši potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju, u zatvoru je proveo 16 mjeseci. Sudilo mu se u aferi Mali Maestro.


ANTE NIKAD NIJE UPOZNAO OČEVU DRUGU ŽENU
Ante Gotovac nikad nije prebolio očev odlazak i njegov drugi brak s Imeldom Ercek. Iako je strašno volio oca, Ante u 23 godine nije upoznao ni vidio Imeldu.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • predsjednik03 30.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • tratuljonac 30.08.2010.

    hvala Bogu da se skinul sa bijelog. Svako zlo za neko dobro.

  • tajnamoja 30.08.2010.

    Sad bar ima razlog da ih legalno nabavlja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare