To je to što me zanima!

Arsen Dedić i Šime Bubica su snimili spot za pjesmu 'Tko si'

Pjesmu 'Tko si' napisao je Arsen Dedić za mladića koji ga je od djetinjstva smatrao uzorom, koji je odrastao uz njegovu poeziju i šansone. Ovo im je druga suradnja
Vidi originalni članak

Pjesmu 'Tko si' napisao je Arsen Dedić za mladića koji ga je od djetinjstva smatrao uzorom, koji je odrastao uz njegovu poeziju i šansone.

Šime Bubica postao je akademski glumac, stalno angažiran u HNK-u Šibenik, no glazbu nikad nije prestao voljeti. Pjesmu 'Tko si' predstavio je na Međunarodnom festivalu šansone u Zagrebu, no na albumu ju je poželio podijeliti sa Arsenom.

- Odmah je pristao snimiti ju sa mnom. Sjećam se da je taj dan u Zagrebu padala ogromna kiša, bio je prolom oblaka, ali to Arsena nije spriječilo da dođe u studio glazbenog producenta Tonija Eterovića i snimi svoj dio na pjesmi, na čemu sam mu jako zahvalan - kaže Šime, sin Branka Bubice, poznatog tenora klape Maslina.

Njegovo zadovoljstvo suradnjom dijeli i naš najpoznatiji šansonijer.

- Bilo mi je milo surađivati sa Šimom, jako je drag i darovit mladić, raduje me što smo imali priliku zajedno zapjevati -kazao je Dedić.

Pjesma 'Tko si' govori o odnosu muškarca i žene koji je u prvi mah površan, prolazan, ali u istom trenutku vrlo emotivan i stravstven.

- Pjesma je prava šansona, u Arsenovom stilu, koju je Eterović napravio u modernijem aranžmanu, za koji ga je Arsen posebno pohvalio - kazao je Šime i dodao da ga suradnja s Arsenom uvijek nadahne za naredne projekte.

Tijekom godina Šime je nastupao na festivalima, s prijateljima osnovao najmlađu i nagrađivanu klapu Teuta, a sada snima svoj prvi samostalni album.

Na njemu će se naći mnoge obrade šansona stranih i domaćih autora, ali i Šimine autorske pjesme te one koje su za njega pisali velikani hrvatske glazbe poput Nenada Ninčevića i njegova idola Arsena Dedića.

Šime i Arsen već su zajedno surađivali na pjesmi 'Šibenska bura' koju je s njima otpjevala i klapa Maslina.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Moslavka 21.03.2015.

    Nemojte me mrziti, ali ovaj Arsen mi nije nikada bio nesto posebno.

  • botanika 19.03.2015.

    bezveze, to je samo za obitelj i prijatelje da poslušaju...i za nikog drugog

  • popit ću ti krv 18.03.2015.

    https://www.youtube.com/watch?v=5SCh3YvobIg ma ova mi najjača hahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare