To je to što me zanima!

Austrijanac/ka na Eurosongu: Je li to Let3? Ne, to je Conchita

Rodio se kao Thomas Tom Neuwirth, a kao homoseksualac u ženskoj odjeći želi pobijediti na izboru za najbolju pjesmu Europe i postati simbol za toleranciju
Vidi originalni članak

Nakon što su delegacije Bjelorusije, Rusije i Armenije zahtijevale zabranu njegova nastupa, drag queen Conchita Wurst (25) odgovara im kako se ne boji iskompleksiranih homofoba.  

- Budite najbolja verzija sebe, a ne nečija loša kopija - kaže glazbenik.

Thomas, koji je u Grazu završio visoku modnu školu, ne obazire se na negativne komentare, a čitanje uvredljivih poruka na njegovoj antistranici na Facebooku ga zabavlja. Austrijanac se prvi put pojavio u medijima 2006. kad je snimio reklamu, a godinu poslije sudjelovao je u glazbenom talent showu “Starmania”. Bio je drugi. Poslije četverogodišnje stanke vratio se pod umjetničkim imenom Conchita Wurst. 

Zaštitni znak su mu brada i brkovi, štikle, umjetne trepavice i jaka šminka. Na ovogodišnjem Eurosongu u Danskoj pjevat će baladu “Rise Like A Phoenix”.

- Pjesma je metafora za moj život. Nije lako biti gay u malom gradu, ali uzdignuo sam se iz pepela - kaže Thomas. Uvjeren je u pobjedu jer je, kaže, Eurosong omiljen kod gay populacije. 

Idi na 24sata

Komentari 218

  • on67zg 12.05.2014.

    Bolesna Europa nema kraja u svojoj boleštini. Žalosno je što smo glasali za nju.

  • DALMATINACSAN 30.04.2014.

    Hahahahahahahaha

  • luzerčina 29.04.2014.

    Fora lik

Komentiraj...
Vidi sve komentare