To je to što me zanima!

'Bago vs. Vakula': Pjesme o njima postale su veliki hitovi

Hrvatski hip-hop i rap bend Dječaci Bagi je posvetio pjesmu još 2008. stihovima “Kad mi kažemo Mislav, vi kažete Bago... Mislav - (Bago!)”. Novinareva reakcija na pjesmu bila je pozitivna
Vidi originalni članak

Malo je vjerojatno da je itko zamišljao da će jednoga dana biti opjevan Mislav Bago stihovima “Mislav Bago - donesi mi Pago”, a još manje da će ta pjesma postati apsolutni hit.

ZAŠTO JE BIO ČUDAN? 'Bago je profesionalac, javio se uživo iako ga je boljela glava'

Mislav Bago je opjevan u čak dvije pjesme. Hrvatski hip-hop i rap bend Dječaci posvetio mu je pjesmu još 2008. stihovima “Kad mi kažemo Mislav, vi kažete Bago... Mislav - (Bago!)”. Novinareva reakcija na pjesmu bila je pozitivna. Rekao je kako se nada da će pjesma biti uspješna te da će osvojiti i pokoju nagradu.

“Dječak” Vojko Vrućina objasnio je zašto su baš izabrali Mislava Bagu za svoju pjesmu.

- Tekst smo pisali Zoni i ja, a za Bagu smo se odlučili, rekao bih, sasvim slučajno. Pjesma razbija klišeje i onda nam je trebao i takav neki lik. Bago je bio savršen izbor upravo zato što predstavlja posebnu figuru na našoj sceni. Također, prednost je bila i u tome što nije isfurano i mi smo bili prvi - rekao je Vojko

Zoni, drugi član benda, dodao je i kako nisu očekivali tako veliki uspjeh, ali se sjeća prvih reakcija publike koje su bile izvanredne. Osim Dječaka, grupa Peta kolona je isto stih posvetila upravo Mislavu Bagi. 

U pjesmi “Indijanska vatra” kažu: “Ti si vnago, Mislav Bago - donesi mi Pago”. U pjesmi ga se opisuje kao konobara zato što su glazbenici htjeli podsjetiti na izbore u kojima je izgubio Željko Kerum, koji je onda izvrijeđao Mislava Bagu i prozvao ga varalicom koji bi trebao postati konobar.

IZNADPROSJEČNO TOPLO Vakula: Umjesto zime, proljetni ugođaj i temperature do 15°C

Nakon toga su uslijedila brojna ismijavanja na društvenim mrežama, a ova im je pjesma došla kao idealna. Ipak, Bago nije jedina “faca” na hrvatskoj glazbenoj sceni. 

Jedan od takvih je i Zoran Vakula kojemu se često prebacuje pogrešno prognoziranje vremena. Imotski reper Ante Cash i Saša Antić iz TBF-a spomenuli su ga u svojoj pjesmi “Vakula”. 

Pjesma govori o vremenu, a kad je izašla, Vakula se našalio kako mu je drago što je prepoznata važnost meteorologije u Hrvatskoj. Ipak, iznenadio se što su glazbenici odlučili opjevati baš njega i nije puno duljio oko toga želi li da se pjesma zove po njemu. 

Stihovi: “Znam da bit će pretežno vedro, Vakula je reko” u trenu su postali hit. Pjesma je izašla 2015. godine, a ako je suditi uspješnost po broju pregleda na YouTube kanalu, pjesma je i pravi hit jer ima više od milijun i pol pregleda.

Dječaci: ‘Meko sranje’

‘Kad mi kažemo Mislav, vi kažete Bago... Mislav - (Bago!)’, uvodne su riječi pjesme ‘Meko sranje’. Grupa Peta kolona pjeva: ‘Mislav Bago - donesi mi Pago’.

Cash i Antić: ‘Vakula’

Hrvatskog meteorologa Zorana Vakulu u svojoj pjesmi ‘Vakula’ opjevali su Ante Cash i Saša Antić stihom: ‘Pretežno vedro, Vakula je reko!’ aludirajući na Vakuline vremenske prognoze.

VIDI OVO: 7 najbizarnijih fetiša na svijetu

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Sarmagedon 30.05.2018.

    Vakula od ozbiljne struke pravi lakrdiju. Ponaša se kao neka gatalica na seoskom kirvaju. Bago je tipičan primjer hrvatskog novinara. Deri se a pamet i znanje novinarstva tko hebe.

  • srecko56 30.05.2018.

    CIRKUSANTI !

  • mihic82 30.05.2018.

    Bago i njegove ankete su jedan od uzroka gdje smo danas, je ovaj popularan jel onaj popularan.A stranke redovito hdz sdp a ostalima samo mrvice, i onda narod i misli nemože nitko drugi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare