To je to što me zanima!

Bane iz Songkillersa mora prodati najdražu gitaru

Željko Banić zbog besparice prisiljen je prodati dragocjenu Schecter gitaru za 8000 kuna. Takvu gitaru imaju Vlatko Stefanovski i Mark Knopfler
Vidi originalni članak

Trideset godina Željko Banić Bane svirao je i stvarao pjesme na gitari Schecter, na kakvoj sviraju i Vlatko Stefanovski, Pete Townsend, Mark Knopfler iz Dire Straitsa i Eddie Vedder iz Pearl Jama. Sad je zbog teške finacijske situacije putem glazbenog oglasnika prodaje za 8000 kuna. Banić je Jutarnjem listu rekao kako je to jedina takva gitara u Hrvatskoj te joj se nakon koncerta na Šalati prije šest godina divio i gitarist Simple Mindsa.
- Svirao sam u jednom klubu i on ju je primijetio pa ju je poželio svirati. Bio je oduševljen, čak je rekao da je moja 'džitra’ bolja od njegove - rekao je Bane i dodao kako je gitara kao vino - što starija, to bolja. Za ovu je sentimentalno vezan i nada se da će novi vlasnik biti netko tko zna svirati i tko će je paziti.
Songkillers su široj javnosti postali poznati sredinom '90-ih kao prateći bend Dine Dvornika. Osamostalili su se 1997., ali su nastavili puno raditi i nastupati s Dinom. Banić i Dvornik bili su veliki prijatelji.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 1Broj 12.11.2009.

    a jebiga...........ali kad si nesto i napravio u zadnje vrijeme?...........iskreno.......ne moze se zivjeti od slave bane.

  • bigblue 11.11.2009.

    sramota, sramota i opet sramota - sto drugo reci... Glavno da se Simonica sprema otkupiti trosoban stan...

  • Alkazam 11.11.2009.

    Issssssss šteta, takve stvari se nebi smjele prodavat več ostavljat unucima u nasljeđe ! Evo žao mi je Bane!

Komentiraj...
Vidi sve komentare